VIDEO Imagine dezolantă pe râul Buzău. O insulă de PET-uri, ambalaje de plastic şi crengi a apărut în apropierea localităţii Berca

VIDEO Imagine dezolantă pe râul Buzău. O insulă de PET-uri, ambalaje de plastic şi crengi a apărut în apropierea localităţii Berca

Toate deşeurile au fost aduse din amonte, unde a plouat foarte mult în ultimele zile. Conducerea Prefecturii Buzău susţine că deşeurile de pe râul Buzău provin de la gospodării din judeţul vecin Covasna.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Inundaţiile şi ploile din ultima vreme au adus pe râul Buzău tone de gunoaie şi mii de PET-uri. La intrarea în comuna Berca, s-a format un adevărat covor de sticle de plastic, ambalaje, crengi sau alte resturi vegetale. 
 
Toate aceste gunoaie au fost aduse din amonte, unde a plouat foarte mult în ultima perioadă. 
 
Apa scursă de pe versanţi a adunat gunoaiele de prin satele de munte şi le-a împrăştiat pe tot cursul râului. Prefectul Carmen Ichim susţine că PET-urile şi celalalte deşeuri au fost aduse de viiturile care au lovit gospodăriile din zona de munte, în special de pe raza judeţului Covasna.
 
Mai multe dintre primăriile de pe Valea Buzăului nu au contracte de salubrizare, fapt care poate explica şi numărul mare de PET-uri strânse pe râu. Conduceera Prefecturii Buzău spune însă că acest detaliu nu influenţează mai deloc prezenţa masivă a deşeurilor pe cursul râului Buzău.
 
Cu toate acestea, prefectul judeţului a dispus o verificare amănunţită în teren, pe albia râului Buzău, de la graniţa cu judeţul Covasna până în apropiere de municipiul Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: