VIDEO Ilegalităţi de sezon: sute de pomi de iarnă au fost confiscaţi de poliţiştii buzoieni de la comercianţi dubioşi

VIDEO Ilegalităţi de sezon: sute de pomi de iarnă au fost confiscaţi de poliţiştii buzoieni de la comercianţi dubioşi

Ample controale au fost declanşate zilele acestea de echipe mixte formate din poliţişti şi lucrători silvici, la comercianţii de pomi de iarnă. În numai o zi de verificări în pieţele de profil din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat, oamenii legii au aplicat amenzi de 17.000 de lei şi au confiscat peste 600 de pomi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În cursul zilei de luni, poliţişti de ordine publică, rutieră şi investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în colaborare cu reprezentanţii silvici, au efectuat mai multe controale pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat, privind legalitatea provenienţei, depozitării şi comercializării pomilor de Crăciun.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost identificaţi şase administratori ai unor societăţi comerciale care ofereau spre vânzare în pieţele centrale din cele două municipii un număr de 106 pomi de Crăciun, speciile molid şi brad, fără  a deţine documente legale de provenienţă.
 
Extinzându-se verificările la sediile societăţilor comerciale, poliţiştii au identificat 572 pomi de Crăciun din aceleaşi specii, deţinuţi fără documente  legale de provenienţă.
 
De asemenea s-a constatat faptul că nici o societate comercială verificată nu deţinea acord Gardă Forestieră pentru distribuirea formularelor cu regim special, respectiv registrul de evidenţă intrări - ieşiri materiale lemnoase şi avize de însoţire a materialelor lemnoase.
 
Patronii firmelor care vindeau pomii s-au ales cu sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 17.000 lei conform legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, fiind dispusă şi măsura complementară de confiscare a celor 678 pomi de Crăciun, ce au fost predaţi reprezentanţilor silvici.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările