VIDEO Groapa din viaduct care îi sperie pe şoferi. Problema a apărut pe DN 10 între Buzău şi Covasna

VIDEO Groapa din viaduct care îi sperie pe şoferi. Problema a apărut pe DN 10 între Buzău şi Covasna

Viaductul Giurca, situat pe DN 10, în zona Siriu, a început să se deterioreze vizibil, în structura situată la zeci de metri deasupra solului apărând o gaură prin care se vede prăpastia. Autorităţile au instituit restricţie de viteză şi de tonaj, însă şoferii camioanelor circulă pe aici nederanjaţi de nimeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Groapa care a apărut la ultimul viaduct din zona barajului Siriu, pe sensul de mers dinspre Covasna spre Buzău, este atât de mare încât în ea ncape o roată de maşină. Prin spărtură se poate vedea golul de 20 de metri de sub şosea. 
 
Imaginile surprinse la faţa locului îţi dau fiori şi te fac să te gândeşti de două ori înainte de a pleca la Braşov pe Siriu, chiar dacă te afli la volanul unei maşini mici. 
 
Grav este şi pentru că nimeni nu prea respectă restricţiile impuse în zonă din cauza gropilor. Camioanele grele trec nestingherite, iar maşinile nu circulă cu 10 km pe oră.
 
Acum 6 luni, când s-a făcut ultima verificare tehnică a viaductului de la Giurca, nu s-a găsit nicio problemă. ”Vorbim de o structură rigidă, o structură de beton. Ştim că aceste structuri atunci când încep să aibă probleme, dacă nu faci expertize şi faci doar o reparaţie de suprafaţă, poţi constata ulterior că acea structură era afectată mult mai mult. Vom vedea cât de deteriorată este structura în sine, vom trece la repararea acestei zone”, a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.
 
 
Viaductul Giurca, situat pe DN 10, în zona Siriu, este lung de aproximativ 280 metri şi are o înălţime a pilonilor de 46 de metri. Angajaţii de la Drumuri Naţionale vor efectua lucrări de reparaţie la viaduct, însă se anunţă un proces de durată, timp în care este esenţial ca şoferii să indicatoarele rutiere şi să circule cu viteză redusă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările