VIDEO Cât de greu le este grădinarilor locali să-şi vândă marfa în supermarket. „Mi-au cerut să le duc ceapă una şi una, la preţuri foarte mici“

VIDEO Cât de greu le este grădinarilor locali să-şi vândă marfa în supermarket. „Mi-au cerut să le duc ceapă una şi una, la preţuri foarte mici“

Ghiorghe Chiriţă, un agricultor din Buzău

Grădinarii din Buzău spun că ar ieşi în pierdere dacă ar accepta să-şi vândă en-gros producţia de legume şi zarzavaturi către retaileri, deoarece vor preţuri foarte mici şi sunt extrem de selectivi cu marfa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ghiorghe Chiriţă, un agricultor din Buzău, spune că produce în această perioadă sute de kilograme de ceapă verde, pe care o vinde în piaţă la 2 lei legătura cu patru sau cinci fire. 
 
A încercat să o dea unui lanţ de supermarketuri, însă a abandonat negocierile când a aflat preţul de nimic pe care urma să-l obţină.
 
”Mi-au cerut să le duc ceapă una şi una, la nişte preţuri foarte mici. Eu nu pot să-i dau lui cu 50 de bani legătura iar el să o vândă cu 2 lei”, spune Ghierghe Chiriţă. 
 
La fel de prost s-au încheiat şi discuţiile pentru vânzarea salatei şi a ridichilor produse de buzoian în solarii. 
 
Dacă ar fi acceptat să le vândă supermarketurilor marfa, spune fermierul buzoian, ar fi scos mai puţin decât a investit în grădinarit din toamna şi până în prezent.
 
”Îşi permit să aducă din străinătate pentru că în afară sunt subvenţionaţi, investesc în plante până a le duce la vânzare şi fermierilor le rămân banii. Noi însă investim un an şi vrem măcar să amortizăm”, spune legumicultorul buzoian.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările