VIDEO Cât de greu le este grădinarilor locali să-şi vândă marfa în supermarket. „Mi-au cerut să le duc ceapă una şi una, la preţuri foarte mici“

Grădinarii din Buzău spun că ar ieşi în pierdere dacă ar accepta să-şi vândă en-gros producţia de legume şi zarzavaturi către retaileri, deoarece vor preţuri foarte mici şi sunt extrem de selectivi cu marfa.
Data viitoare cond o sa mai votezi cu psd sa te gandesti si cui vinzi marfa. Oricum daca mai astepti putin deschide DaeeaOaia aprozar in toate satele
Chestia e ca si la 50 de bani/legatura ceapa verde este o afacere buna.Caci ceapa verde pe care o vedem pe tarabe provine din ceapa cu bulbi medii (cam 20 de bucati/kg) care se pune in pamint inca din toamna si care rezista la temperaturi scazute pe timp de iarna.Dintr-o singura ceapa primavara scoti o legatura de ceapa verde! La pretul de 2 lei per legatura dintr-un kg de ceapa scoti 40 de lei! Toamna un kg de ceapa costa 2 lei si daca mergi la producatorii din zona Buzaului gasesti si cu 1 leu.De aceea spuneam ca e rentabila si daca o dai cu 50 de bani, obtii de 10 ori (brut) investitia.Nici o banca din lume nu iti da de 10 ori dobinda la banii depusi. Mai exista o modalitate sa scoti ceapa verde din arpagicul mai mare, numit stufat, insa cistigul este mai mic, dar ceapa mai gustoasa.Decit sa dati marfa la supermarketuri ami bine uniti-va si faceti-va propriile magazine de profil, mai lasati la pret si lumea va cumpara de la voi.
Habar nu ai de ce vorbesti. Semintele si rasada valoreaza un procent foarte mic din totalul investitiilor necesare pentru a obtine roada.
Zarzavagiul în cauza face o agricultură de subzistență. Nu se poate compara asta cu agricultura intensivă, intens mecanizată, pe suprafețe mari. Doar așa se pot obține producții importante cu costuri pe kg mici. Noi ce facem, vrem să cârpim căruța ca să concureze cu automobilul?!
nu pot sa cred ca in ziarul Adevarul pot sa apara texte critice la adresa onorabilelor corporatii multinationale , fie si din domeniul retailului ..... redactorul sef a scapat articolul la cenzura?!?
Era buna ideea de a creea asociații de cultivatori, precum CAP-urile. Nota: după "marea revoluție" din decembrie '89, CAP-urile, IAS-urile au fost făcute praf în Romania. Nu același lucru s-a petrecut în Cehia
Omule Tacut,ti-e tare drag sa muncesti si nu ai unde???
Cel Mare Scarambeu Cainele moare de drum lung și "geniile" de grija altuia.
problema este alta, daca vinde la retailerii primeste banii prin banca ,factura ,taxe etc .la piata opreste toti banii ,nu le mai plangeti de mila si este si mentalitatea romanului de ce cmpara aia cu 50 de banii si vand cu 2 lei .