VIDEO Cât de frumos arată un orăşel de munte din Buzău, prin obiectivul câştigătorului Sony World Photography Awards 2015

VIDEO Cât de frumos arată un orăşel de munte din Buzău, prin obiectivul câştigătorului Sony World Photography Awards 2015

Oraşul Nehoiu, surprins de Auraş Mihaiu

România are un câştigător la Sony World Photography Awards 2015, una dintre cele mai mari competiţii dedicate fotografilor. Este vorba despre Auraş Mihaiu, din Nehoiu, judeţul Buzău, care a convins juriul cu fotografia „Alesul oilor". Buzoianul este pasionat de arta fotografică dar şi de turism, promovarea Văii Buzăului fiind unul dintre scopurile activităţii sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Fotograful român Auraş Mihaiu, din Nehoiu, a câştigat premiul Romania National Award în cadrul ediţiei din acest an a concursului Sony World Photography Awards 2015. 
 
Mihaiu a câştigat cu fotografia „Alesul oilor" şi a fost aleasă dintre toate fotografiile înscrise la oricare dintre cele 10 categorii Open ale concursului. Ea va fi expusă la Somerset House în Londra în perioada 24 aprilie – 10 mai 2015. 
 
În fotografia sa, Auraş Mihaiu a surprins un moment la stână, când proprietarii îşi caută animalele pentru a le pregăti de iernat. După coborârea de la munte, stăpânul de stână înapoiază fiecărui proprietar efectivele şi definitivează înţelegerea. 
 
Odată cu titlul de cel mai bun fotograf, Auraş Mihaiu a câştigat şi o cameră foto mirrorless Sony Alpha A7.
 
„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viaţă şi job. Este un sentiment foarte frumos să ştii că talentul tău şi munca în fotografie sunt recunoscute. Am câştigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internaţional", a declarat Auraş Mihaiu. 

 
Buzoianul a primit deja zeci de mesaje de felicitare, pe internet. ”Juriul WPO a decis că fotografia cu stâna de oi din judeţul Buzău este câştigătoare. Încă o dată, Buzăul este apreciat peste hotare şi eu nu mă opresc din a-l promova cum ştiu mai bine. Mulţumesc tuturor pentru felicitări şi gânduri bune”, scrie Auraş Mihaiu, pe Facebook.
 
 
Alţi doi români au ajuns în finala acestei competiţii: Cosmin Bumbuţ şi Daniel Necula. În cadrul Sony World Photography Awards au fost decernate 54 de premii naţionale.
 
Programul National Awards îşi propune să premieze cea mai reuşită fotografie înscrisă în concurs individual pentru fiecare ţară în care se organizează Sony World Photography Awards, din Argentina până în Australia. Participarea este deschisă tuturor fotografiilor, indiferent de nivelul de experienţă.
 
Auraş Mihaiu este pasionat de arta fotografică şi de turism deopotrivă, promovarea Văii Buzăului fiind unul dintre scopurile activităţii sale. Prin fotografiile şi filmuleţele postate pe internet, zona de munte a Buzăului este redată în toată splendoarea sa. Mihaiu este autorul unui interesant videoclip, realizat prin procedeul Time-Lapse, în care prezintă oraşul Nehoiu şi zona Siriu.

citeste totul despre: