VIDEO A fost semnat contractul de reabilitare a Bibliotecii Judeţene. Primele 5 luni sunt destinate etapei de proiectare

VIDEO A fost semnat contractul de reabilitare a Bibliotecii Judeţene. Primele 5 luni sunt destinate etapei de proiectare

La trei luni după ce a fost demarată procedura de mutare a Bibliotecii Judeţene în noul sediu provizoriu din incinta Galleria Mall, a fost semnat şi contractul de atribuire a lucrărilor către firma care a câştigat licitaţia pentru consolidarea şi reabilitarea clădirii de pe bulevardul Unirii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Firma câştigătoare a licitaţiei este societatea  Concas S.A. Buzău, în asociere cu S.C. Romconstruct Group SRL. 
 
Contractul de atribuire a lucrărilor a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, şi administratorul Concas S.A., Ionel Gagu.
 
Adminstratorul societăţii Concas S.A. spune că societatea pe care o conduce are experienţa necesară în ceea ce priveşte lucrările de reabilitare ale clădirilor de patrimoniu, aşa cum este şi sediul bibliotecii, precizând că în prezent mai are în derulare  proiecte similare în mai multe oraşe din ţară.
 
Pentru restaurarea clădirii în acelaşi stil arhitectonic, CONCAS va apela şi la specialişti din Bucureşti, singurii autorizaţi de Ministerul Culturii să intervină asupra monumentelor istorice.
 
Lucrările nu vor începe imediat, în contract fiind prevăzut faptul că primele cinci luni sunt destinate etapei de proiectare. Astfel, lucrările efective ar putea începe spre sfârşitul anului sau chiar anul viitor.  Clădirea, încadrată ca obiect de patrimoniu naţional, va fi restaurată şi transformată într-un spaţiu expoziţional modern, păstrându-şi însă valenţele arhitecturale istorice.
 
Fondurile necesare acestui proiect vor proveni în cea mai mare parte dintr-o finanţare europeană, contractul pentru atribuirea acestora fiind semnat în primăvara anului trecut.  
 
Valoarea totală a proiectului este de 18.467.853 de lei, dintre care 14.462.685 de lei reprezintă finanţarea europeană, la care se vor adauga 2.211.940 de lei, fonduri din bugetul naţional, iar 340.298 de lei va fi contribuţia de la bugetul judeţului Buzău. Lucrările ar trebui să fie gata în vara anului 2022.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: