VIDEO A fost lansat clipul video pentru promovarea celei mai mari parade militare din Buzău

VIDEO A fost lansat clipul video pentru promovarea celei mai mari parade militare din Buzău

Arhivă adevarul.ro

Un număr de 600 de militari vor fi moblizaţi pentru a participa la cea mai mare paradă organizată la Buzău. Evenimentul va avea loc pe 18 august în cadrul unui amplu program organizat pentru sărbătorirea centenarului Armatei a 2-a. Organizatorii au lansat un spot pentru promovarea evenimentului.

 
Conducerea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, unitate ce continuă tradiţia Armatei a 2-a, a anunţat că a pregătit pentru publicul buzoian activităţi complexe ce se vor desfăşura timp de 8 zile pentru a marca aşa cum se cuvine împlinirea a 100 de ani de la înfiinţare şi pentru a-i comemora pe eroii căzuţi pe câmpul de luptă. 
 
În data de 18 august, se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea Armatei a 2-a. Activităţile dedicate centenarului cor fi de amploare şi se vor întinde pe durata a 8 zile, în perioada 10 – 18 august.  Vor avea loc expoziţii de tehnică militară, actuală dar şi din perioada cele două conflagraţii mondiale, spectacole de muzică militară, concerte de promenadă, simpozioane istorice, dezveliri de monumente dedicate eroilor plus multe alte surprize.
 
      
Comandantul Diviziei 2 Infanterie, generalul de brigadă Lucian Foca, anunţă că în centrul oraşului Buzău vor fi montate două ecrane gigant unde vor fi redate ilustratii video de la toate manifestările organizate în judeţ cu ocazia centenarului Armatei a 2-a.
 
Seria evenimentelor dedicate împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea structurii militare cu sediul la Buzău va culmina pe 18 august, când organizatorii au programat o paradă militară cum nu a mai fost la Buzău, la care vor participa sute de militari, vehicule blindate şi aeronave. La eveniment este aşteptat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.
 
Armata a doua s-a înfiinţat pe 18 august 1916, odată cu intrarea  României în primul Război Mondial. În timp, această structură a evoluat de la Armata a 2-a la Comandamentul Operaţional Întrunit, înfiinţat în anul 2000, şi apoi la Divizia 2 Infanterie, înfiinţată la 15 aprilie 2010, preluînd şi continuând tradiţiile acestora. Divizia 2 Infanterie „Getica”, structură subordonată direct Statului Major al Forţelor Terestre, are în componenţă majoritatea unităţilor militare din zona de est şi sud-est a ţării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările