VIDEO Flăcări într-o pădure de pin, observate la timp de pompierii care interveneau la un alt incendiu

VIDEO Flăcări într-o pădure de pin, observate la timp de pompierii care interveneau la un alt incendiu

Pompierii buzoieni sunt solicitaţi continuu să stingă incendii de vegetaţie uscată, provocate de iresponsabili. În ultimele 24 de ore, echipajele ISU au avurt şase intervenţii de stingere a incendiilor care au avut un impact deosebit asupra comunităţilor. Pompierii din cadrul Punctului de lucru Beceni s-au confruntat cu o situaţie aparte.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În timp ce interveneau pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe raza comunei Bisoca, prin observare directă au identificat un alt incendiu ce se dezvolta într-o pădure de pin. 
 
La faţa locului au fost dislocate forţe suplimentare, iar după multe ore de luptă cu flăcările s-a reuşit localizarea lui la nivel de litieră şi ulterior lichidarea acestuia. 
 
”Graţie spiritului de observaţie al pompierilor şi anunţării incendiului încă din primele momente, acesta s-a extins pe o suprafaţă de doar 1 hectar”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău. 
 
La finalul intervenţiei, pompierii au stabilit şi cauza probabilă de incendiu, anume focul în aer liber, cel mai probabil acţiunile unor persoane iresponsabile.
 
În urma incendiilor de joi, pompierii buzoieni din cadrul Inspecţiei de Prevenire au aplicat două sancţiuni în cuantum de 2.500 lei.
 
În cursul ultimelor 24 de ore, pompierii buzoieni au acţionat pentru gestionarea a 27 situaţii de urgenţă, 16 dintre ele fiind misiuni medicale – S.M.U.R.D.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: