VIDEO Fiu de primar, semifinalist la Eurovision România 2016. Georgian Mărgărit concurează cu melodia „I’m coming home“

VIDEO Fiu de primar, semifinalist la Eurovision România 2016. Georgian Mărgărit concurează cu melodia „I’m coming home“

Marian Mărgărit şi fiul său, Georgian

Georgian Mărgărit, fiul primarului din comuna buzoiană Boldu, Marian Mărgărit, participă în semifinala Eurovision România 2016 cu o melodie cotată cu mari şanse să câştige. Piesa cântată de Vanotek, The Code şi Georgian se intitulează „I’m coming home”. Ea va fi jurizată duminică, 6 martie. Vedete precum Corina, Alexandra Ungureanu, Delia şi Antonia, şi-au afirmat deja susţinerea pentru melodia interpretată de buzoian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un sfârşit de săptămână plin de emoţii, pentru buzoianul Georgian Mărgărit, fiul primarului comunei Boldu, Marian Mărgărit. Alături de Vanotek şi The Code, Georgian se pregăteşte intens pentru semifinala Eurovision România care va avea loc la sfârşitul săptămânii, la Baia Mare. 
 
Cei trei colaboratori, Vanotek, The Code şi Georgian, s-au înscris la selecţia naţională cu piesa „I’m coming home”, melodia fiind acceptată, iar acum se află în faza semifinală a Eurovision România. Melodia “I’m coming home” a fost deja apreciată şi în străinătate, ţări precum Germania, Anglia şi Portugalia cerând să o difuzeze la posturile lor de radio. 
 
Videoclipul a fost realizat de către regizorul Michael Mircea, filmările desfasurându-se în Buzău, în apropierea Vulcanilor Noroioşi. Cu această ocazie, Georgian îşi doreşte să promoveze Buzăul şi obiectivele sale turistice.
 
 
Absolvent al Facultăţii de Teologie, Georgian s-a stabilit în Capitală şi, de-a lungul vremii, a avut colaborări cu artişti cunoscuţi precum Randi, Nadir, Ana Baniciu sau pentru LaLa Band. Este fiul primarului comunei Boldu, Marian Mărgărit, cel care l-a îndrumat spre calea frumosului şi a artei. 
 
*Georgian Mărgărit, alături de un alt producător muzical buzoian, Ionuţ Radu (John Puzzle)
 
Primarul Marian Mărgărit a cântat şi a recitat alături de Adrian Păunescu pe scena Cenaclului Flacăra, iar acum nu ratează nicio ocazie să îşi încânte cunoscuţii cu minirecitalurile sale.
 
Primarul comunei Boldu se află la cârma localităţii de mai bine de două decenii şi de fiecare dată este ales din primul tur de scrutin. Unul dintre atuurile sale este talentul artistic. Marian Mărgărit cântă de la vârsta de şapte ani. „Literatura şi muzica sunt pasiunile mele încă din copilărie, astfel că peste ani am ajuns să fiu profesor şi am predat limba franceză şi muzica", ne-a spus primarul.
 
De-a lungul vieţii a învăţat să cânte la cinci instrumente: pian, vioară, acordeon, orgă şi chitară, cu ajutorul cărora compune melodii potrivite pentru poeziile pe care le scrie. Împreună cu soţia sa, compune muzică, Fuego fiind unul dintre beneficiarii creaţiilor sale. „Eu cânt de când mă ştiu. Şi cânt pe note, nu după ureche. Compun şi piese pentru poeziile mele şi nu numai, care devin cântece frumoase", ne-a mărturisit Marian Mărgărit.
 
 
Înclinaţia sa artistică a fost remarcată şi de regretatul maestru Adrian Păunescu, iar primarul a avut ocazia să urce pe scenă alături de acesta de mai multe ori. „Eu am fost mereu la Cenaclul Flacăra şi cântam acolo cu soţia mea, alături de Adrian Păunescu. Împreună am fost şi la emisiuni televizate, el aprecia talentul meu. Adrian Păunescu a fost şi la noi în comună şi ne-a vizitat. A fost o perioadă frumoasă, în care îmi dăruiam toată pasiunea cenaclului", a spus primarul.
 
Primarul comunei Boldu, Marian Mărgărit, a primit recent din partea Asociaţiei Comunelor (ACoR) diploma de excelenţă "Primar de 6 stele". Distincţia a fost acordată în semn de apreciere pentru alegerea de cel puţn şase ori în această funcţie. Cu această ocazie, Mărgărit a mai primit trofeul "Corneliu Leu", distincţie acordată primarilor care au avut o activitate în domeniul literaturii şi publicisticii în mediul rural.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările