VIDEO Firma de salubrizare a municipiului Buzău luptă cu avionul împotriva ţânţarilor

VIDEO Firma de salubrizare a municipiului Buzău luptă cu avionul împotriva ţânţarilor

Buzoienii au fost treziţi, în zorii zilei de joi, de un avion AN2 care a survolat, în repetate rânduri, oraşul, pentru a împrăştia insecticid. Operaţiunea care a durat mai bine de trei ore a acoperit toată suprafaţa oraşului.

 
Optsprezece mii de litri de soluţie împotriva ţânţarilor au fost împrăştiate din avion.
 
Cea de-a doua etapă de aviotratament s-a realizat pe o suprafaţă de 700 de hectare, iar substanţa folosită a fost Propin cu substanţe Amplat. Etapele de aviotratament se realizează la comanda primăriei municipiului Buzău.
 
 
Firma de salubrizare a demarat în luna aprilie campania de distrugere a ţânţarilor din oraşul Buzău.
 
Zilele călduroase, alternate cu perioadele de ploaie, favorizează înmulţirea unor insecte, dar mai ales a ţânţarilor. Zonele  cele mai propice pentru formarea roiurilor bâzâitoare sunt luciurile de apă şi parcurile oraşului.
 
Anul acesta, campania de dezinsecţie va fi şi mai drastică deoarece Organizaţia Mondială a Sănătăţii a propus noi măsuri împotriva răspândirii virusului Zika.
 
Acesta se transmite prin ţânţarul-tigru, care trăieşte şi în judeţul nostru, pentru că există numeroase zone propice unde larvele ţânţarilor se pot dezvolta în voie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: