VIDEO Fenomenul OZN în România, confirmat de foşti ofiţeri ai Bazei Aeriene de la Boboc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria dezvăluirilor despre întâlnirile militarilor cu aeronave extraterestre în spaţiul aerian românesc continuă cu un interviu inedit acordat de un fost ofiţer al unei staţii de radiolocaţie. Doru Drăgoi a lucrat în punctul de comandă radar de pe aerodromul Buzău şi a fost martor al unui fenomen ţinut sub tăcere peste 20 de ani de către armată.

Incidentul în care peste zece ţinte neidentificate şi-au făcut de cap în spaţiul aerian al Buzăului s-a produs în aceeaşi noapte în care trei elicoptere au fost vânate de un OZN. 

Atunci, nouă militari de la Baza Aeriană Boboc, aflaţi la bordul a trei elicoptere, au trăit în 1992 o experienţă demnă de filmele SF. Ei au fost urmăriţi de un OZN preţ de câteva zeci de secunde. Autorităţile au cerut atunci discreţie maximă iar primul care a rupt tăcerea a fost comandorul în rezervă Marcel Smoleanu, vicepreşedinte A.R.P.I.A., filiala Buzău.

Incidentul în care un OZN a interceptat trei elicoptere aflate în zbor de noapte este confirmat şi de alţi martori.

“În acea noapte de pomină eram de serviciu la punctul de comandă al aerodromului din Buzău. La tub (ecran radar n.r.) era un căpitan care când a văzut pe ecran că ţinta se apropie foarte mult a venit şi m-a chemat de urgenţă. Acest obiect apărea diferit faţă de elicopterele noatre, ca fiind mult mai mare. După ce am văzut că acel OZN era cât pe-aci să se lovească de elicopterele noastre, am informat conducătorul de zbor cu propunerea să aducem aeronavele la sol. Iniţial, acesta a refuzat dar după ce a vorbit cu piloţii elicopterelor şi s-a convins că ceva e în neregulă a fost de accord să le aducem la aterizare”, povesteşte ofiţerul în rezervă Doru Drăgoi, şef de tură în acea noapte la punctul de comandă.

Fenomenul care le-a dat bătăi de cap atât piloţilor cât şi responsabililor de zbor s-a manifestat şi după aterizarea elicopterelor. În loc de o singură ţintă neidentificată, pe radar au apărut mai multe, moment în care cei care erau de serviciu la radar au rămas consternaţi. 

“După ce i-am adus pe ai noştri la aterizare, cei de la radiolocaţie mă sună iar şi îmi spun să fiu atent din nou la ecran. Când m-am uitat pe radar am văzut o mulţime de ţinte, peste zece la număr. Acestea aveau evoluţii ciudate în zona Mărăcineni-Săpoca. Mergeau de parcă erau elicoptere, în şir până la Săpoca, apoi făceau un viraj de 180 de grade după care dispăreau de parcă intrau în pământ”, mai spune ofiţerul în rezervă Doru Drăgoi.

Pentru ca surpriza să fie maximă, un alt telefon venit de la radiolocaţie îi cere ofiţerului Doru Drăgoi să iasă afară să vadă minunea cu ochii lui. “Când am ieşit afară din punctul de comandă am văzut pe cerul senin printre stele aceste obiecte luminoase care travaersau de la este la vest cu o viteză uimitoare. Ştiam de la informarea de zbor că niciun obiect terestru nu se afla în zbor la acea oră. Avioane străine nu aveau cum să fie pentru că suntem în centrul ţării şi ar fi fost detectate la graniţă. Atunci mi-am dat seama că ne confruntăm cu un fenomen OZN la scară mare”, a mai spus Doru Drăgoi. 

                                                                                                                                                               

CITEŞTE ŞI VIDEO Un OZN a „supravegheat” zborul de noapte a trei elicoptere de la Boboc. Relatarea unuia dintre martori

                                                                                                                        SURSA: stiridebuzau.ro 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite