VIDEO Femeie cu tumoare cât o minge de handbal, operată cu succes la spitalul Râmnicu Sărat

VIDEO Femeie cu tumoare cât o minge de handbal, operată cu succes la spitalul Râmnicu Sărat

Premieră medicală la Râmnicu Sărat. Medicii chirurgi de la spitalul municipal, coordonaţi de un doctor palestinian, au extirpat o tumoare gigant, de aproape 25 de centimetri, de la sânul unei femei de 59 de ani. Operaţia a fost un succes iar femeia este extrem de fericită că a scăpat de o asemenea povară.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Adnan al Aloul, doctorul palestinian care s-a alăturat în 2018 echipei medicale din Spitalul Râmnicu Sărat, a coordonat o echipă de medici care au reusit să extirpeze de la o pacientă de 59 de ani un lipom foarte mare. 
 
Intervenţia chirurgicală se impunea deoarece tumoarea benignă crescuse alarmant în ultimele luni iar femeia simţea dureri tot mai intense. Pacienta avea o tumoare la sân, ce s-a dovedit a fi de dimensiunea unei mingi de handbal.
 
Mai întâi i-au fost făcute femeii analize,  biopsia, care au indicat că tumoarea era de natură benignă. Medicul Adnan  al Aloul  a intrat în operaţie cu o echipă formată din medicii Andrei Cemurtan şi Sorin Şavga. 
 
Interventia chirurgicala a fost complexă şi a durat mai bine de două ore, medicii râmniceni  extirpând o tumoare cu dimensiunile de 20 cu 25 centimetri.
 
”Am făcut mastectomie simplă totală. Acest lipom este extrem de rar la sân dar se poate maligniza dacă rămâne o perioadă lungă de timp. Am făcut ecografie, mamografie, puncţie, a ieşit acest diagnostic şi s-a impus tratamentul chirurgical”, a declarat Adnan al Aloul, medic chirurg la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
 
 
Femeia de 59 de ani recunoaste că era extrem de speriată înainte de operaţie, din cauza evoluţiei rapide a tumorii. Acum, pacienta are numai cuvinte de laudă la adresa medicilor. Ea se simte fericită că a scăpat de o asemenea povară.
 
”Nu mă gândeam că se fac astfel de intervenţii la Râmnicu Sărat. Acest doctor este aur pentru Râmnicu Sărat. Să-i dea Dumneze sănătate”, a spus pacienta.
 
Medicul Adnan al Aloul a fost angajat la jumătatea anului trecut la spitalul din Râmnicu Sărat, în urma unui concurs organizat de conducerea unităţii medicale, care a dorit „să revigoreze chirurgia laparoscopică”.
 
În prezent, la Spitalul municipal Râmnicu Sărat lucrează trei medici de chirurgie generală şi doi medici ortopezi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: