VIDEO Elevii şcolii din Năeni, câştigători în proiectul ”Let’s Do It, Romania”. Au primit laptopuri de la prefectul judeţului

VIDEO Elevii şcolii din Năeni, câştigători în proiectul ”Let’s Do It, Romania”. Au primit laptopuri de la prefectul judeţului

Elevii şcolii din Năeni s-au înscris, la începutul anului 2017, într-un concurs având ca temă reciclarea deşeurilor şi conservarea resurselor naturale, organizat în cadrul proiectului ”Let’s Do It, Romania!” care a demarat în 2009. Pentru expoziţia lor de obiecte confecţionate din materiale reciclabile, intitulată ”Let’s be Eco!”, copiii au primit unul dintre cele 40 de premii acordate la nivelul întregii ţări.

 
Este vorba despre un set de 15 laptopuri care au făcut parte din dotarea Gărzii Naţionale de Mediu. După ce au trecut printr-o temeinică operaţiune de recondiţionare, vor putea fi folosite în procesul de instruire a elevilor.
 
Premiu pentru implicarea acestei unităţi şcolare în proiectul naţional de ecologizare ”Let’s Do It, Romania!” le-a fost înmânat elevilor Şcolii Gimnaziale Năeni de către prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, şi echipa Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Buzău. 
 
La evenimentul de marţi au luat parte şi reprezentanţii trustului buzoian Green Group, cel mai important parc integrat de reciclare din Europa de Sud-Est, care au oferit elevilor dulciuri şi apă minerală şi le-au propus să participe la un nou concurs la începutul anului viitor.
 
 
Îndrumătorul copiilor implicaţi în proiect, învăţătoarea Cristina Birtok, a mulţumit echipei ”Let’s Do It, Romania!” şi autorităţilor buzoiene pentru premiul primit şi şi-a exprimat intenţia de a participa şi pe viitor la alte proiecte cu tematică ecologică.
 
 
În încheierea deplasării efectuate la Năeni, prefectul Carmen Ichim a vizitat şi Aşezământul pentru Persoane Vârstnice din localitate, unde a discutat cu preşedintele Fundaţiei ”Sf. Sava de la Buzău”, preotul Mihail Milea, precum şi cu beneficiarele serviciilor de îngrijiri oferite în sistem rezidenţial de către cunoscuta organizaţie neguvernamentală.

citeste totul despre: