VIDEO Efectele precipitaţiilor abundente în judeţul Buzău. O stradă din Râmnicu Sărat a fost închisă pe un segment

VIDEO Efectele precipitaţiilor abundente în judeţul Buzău. O stradă din Râmnicu Sărat a fost închisă pe un segment

Fenomenele meteorologice şi hidrologice caracterizate prin ploi însemnate cantitativ, respectiv scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri, înregistrate în intervalul 13-14 martie 2018 au lăsat urme în mai multe localităţi din judeţul Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Iată situaţia realizată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău după ce a centralizat rapoartele operative ale comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă:
 
În municipiul Râmnicu Sărat, a fost restricţionat traficul rutier pe strada Digului pe o porţiune de 200 de metri, în zona pieţei, în urma creşterii semnificative a debitului râului Râmnic. 
 
Specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea s-au deplasat la faţa locului pentru a evalua situaţia, iar în zilele următoare vor acţiona cu utilajele şi materialele necesare pentru consolidarea malului expus procesului de eroziune. 
 
În zonă, sunt prezenţi poliţiştii locali care asigură respectarea interdicţiei de circulaţie pentru autovehicule.
 
În localitatea Vadu Paşii, a fost afectat de viitură un podeţ din tuburi de beton care asigura traversarea râului Buzău.
 
La Lopătari, s-a surpat o porţiune de aproximativ 20 de metri pe un sens de mers al DC 159, în satul Terca. Se circulă pe un singur fir în zona afectată.
 
În localitatea Murgeşti, a fost afectat parţial DC 174, ca urmare a unei alunecări de teren; se circulă cu dificultate pe un singur fir.
 
În comuna Mărgăriteşti, a fost afectat parţial DJ 203A Mărgăriteşti – Câmpulungeanca, în urma formării de şanţuri şi denivelări pe carosabil. Se circulă cu dificultate.
 
 
Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă monitorizează situaţiile apărute  şi, în funcţie de solicitările acestora, CJSU Buzău va trimite în zonele menţionate comisii mixte formate din specialişti (ISU Buzău, Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău, Consiliul Judeţean Buzău) pentru evaluarea efectelor generate de fenomenele meteorologice şi hidrologice deosebite şi dispunerea măsurilor necesare pentru remedierea tuturor problemelor. 
 
Potrivit CJSU Buzău, până în data de 15 martie 2018, ora 12.00, rămâne în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu pentru râul Buzău – bazin superior amonte faţă de Acumularea Siriu şi, până la ora 18.00, se menţine o avertizare hidrologică de cod galben pentru râul Buzău – bazin superior şi mijlociu.
 
Au fost ridicate filtrele de informare dispuse de IPJ Buzău – Serviciul Rutier pe DN 10 Buzău-Braşov, se circulă fără probleme.
 
citeste totul despre: