VIDEO Drone şi roboţi, la târgul ofertelor educaţionale dedicat viitorilor studenţi

VIDEO Drone şi roboţi, la târgul ofertelor educaţionale dedicat viitorilor studenţi

Sute de elevi de liceu din Buzău au luat cu asalt, vineri, târgul de oferte educaţionale organizat, în premieră, de Muzeul Judeţean de Istorie. În încercarea de a-i impresiona pe elevi, câteva facultăţi din ţară au prezentat la standuri roboţi, drone, camere de termoviziune şi chiar un scaun de catapultare. Târgul de oferte educaţionale poate fi vizitat şi sâmbătă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Peste 32 de universităţi din ţară îşi prezintă, la Buzău, la Muzeul Judeţean, oferta educaţională pentru anul universitar 2019 – 2010. 
 
Reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior au dorit să îi convingă pe adolescenţi că oferta lor este cea mai bună. 
 
În ultimii ani, meseria de inginer a redevenit atractivă pentru tineri. O dovadă este şi numărul mare de elevi buzoieni care au vizitat standul Universităţii Politehnice din Bucureşti.
 
La târg este prezentă cu un stand şi Şcoala de aplicaţie a Forţelor Aeriene de la Boboc. Aici, pe lângă piloţi, se pregăteşte şi personalul care se ocupă cu întreţinerea aparatelor de zbor.
 
 
Reprezentanţii instituţiilor de învăţământ superior prezenţi la târg nu s-au rezumat doar să ofere pliante sau indicaţii viitorilor studenţi, ci au avut la standuri şi o dronă, un robot, o cameră de termoviziune şi chiar un scaun de catapultare.
 
Elevii de clasa a XII-a s-au arătat interesaţi de ofertele prezentate la târgul educaţional de la Buzău. Asta, chiar dacă cei mai mulţi dintre elevii dintrei ei ştiu deja ce facultate vor să urmeze.
 
Târgul de oferte educaţionale pentru liceeni, găzduit de Muzeul Judeţean Buzău, poate fi vizitat şi sâmbătă, 13 aprilie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: