VIDEO Drama românului care a rămas fără penis din cauza unei intervenţii medicale greşite: ce daune cere spitalului

VIDEO Drama românului care a rămas fără penis din cauza unei intervenţii medicale greşite: ce daune cere spitalului

Costică Maroleanu are 57 de ani

După doi ani de procese, buzoianul Costică Maroleanu, cel care a rămas fără penis în urma unor operaţii greşite, cere daune spitalului judeţean Buzău de 500.000 de euro. Prima instanţă i-a dat câştig de cauză, iar acum avocaţii fac demersuri să recupereze suma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Buzău a decis, în luna martie a acestui an, că bărbatul căruia i-a fost amputat penisul în urma unei infecţii căpătate după o intervenţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a fost victima unui malpraxis şi a anulat documentul prin care Comisia din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău a concluzionat, în urma anchetei efectuate, că tratamentul i-a fost aplicat corect, singura problemă fiind cea a personalului insuficient în perioada sărbătorilor de iarnă, atunci când buzoianul a ajuns la spital. Decizia a rămas definitivă după ce nicio parte nu a contestat-o.
 
După sentinţa judecătorilor, parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus începerea urmăririi penale „in personam“ pentru vătămare corporală, împotriva celor patru cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, acuzaţi de malpraxis.
 
Între timp, după ce la Judecătoria Buzău a avut câştig de cauză, Costică Maroleanu a încercat, prin intermediul avocatului său, o conciliere cu reprezentanţii Spitalului Judeţean şi cadrele medicale acuzate de malpraxis, însă, până la o decizie definitivă a instanţei cu privire la acordarea unor despăgubiri, bărbatul nu va primi vreun leu. 
 
 
Cadrele medicale nu i-au tăiat doar organul sexual, ci şi orice cale de comunicare
 
După reuşita în instanţă, avocata lui Costică Maroleanu i-a chemat pe inculpaţi la o întâlnire de conciliere,  însă aceştia nu au dat curs invitaţiei, motivând că aşteaptă ca instanţa să se pronunţe asupra valorii despăgubirii.
”Am stat un sfert de oră, o jumătate de oră după care doamna avocat mi-a spus să plec acasă că nu vine nimeni. Era ora 10.00. Invitaţia au primit-o toţi cei patru medici. Toată lumea îmi dă dreptate, justiţia, presa, doar spitalul nu comunică şi nu ştiu nici dacă medicii scoşi vinovaţi şi spitalul au asigurare de malpraxis. Dânşii, aşa cum m-au tratat în perioada când am fost în spital, adică cu răceală, cu umilinţă, aşa mă tratează şi acum. Doi ani jumate au trecut de la nefericitul caz şi nu  m-a întrebat nimeni de la spital cum mă simt”, spune Costică Maroleanu. 
Suma pe care Maroleanu o solicită drept despăgubiri este de jumătate de milion de euro, sumă avansată, de altfel, încă de la început acţiunii în justiţie. La stabilirea daunei, avocata bărbatului mutilat s-a folosit de un precedent judiciar, cazul Ciomu. 
 
Drama lui Maroleanu a început în toamna anului 2014
 
Costică Maroleanu a ajuns la Spitalul Judeţean Buzău în luna noiembrie 2014 cu suspiciune de atac cerebral, în urma analizelor medicii constatând că el are şi probleme diabetice. Bărbatul s-a refăcut rapid, însă ulterior au apărut, pe fondul afecţiunii diabetice, probleme la sistemul urologic, astfel că, în decembrie, a fost internat la Terapie Intensivă în cadrul Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău. 
 
I-a fost montată o sondă urinară, iar după câteva zile, când aceasta i-a fost scoasă, au apărut complicaţiile. Bărbatului i se infectase organul genital dar, cu toate acestea, nu a fost programat la un consult urologic.
 
Pentru că se simţea tot mai rău, pacientul a decis să plece din spitalul din Buzău, iar după Anul Nou s-a internat la Spitalul Militar Central. Acolo, doctorii şi-au dat seama că e o situaţie disperată şi au decis amputarea organului genital.

 
De peste doi ani încoace, buzoianul traversează cea mai grea etapă a vieţii. Ajunge să plângă precum un copil când realizează cum i-a fost distrusă viaţa.
”M-au mutilat şi m-au distrus şi psihic. Se fac glume de prost gust că de ce nu mi-am schimbat codul numeric, să devin femeie dacă tot nu mai am penis. E traumă psihică pentru că am impresia că toată lumea se uită la mine lung. Îmi pare că toţi fac aluzii, în jurul meu, la infirmitatea mea. Văd numai sonde urinare, avocaţi, frânturi de legi, nu pot comunica normal, mă enervez foarte repede”, spune Costică Maroleanu. 
O expertiză medicală efectuată de profesorul universitar Mircea Penescu, doctor în ştiinţe medicale şi specialist în nefrologie, a scos la iveală nereguli grave în felul în care a fost tratat pacientul. Doctorii ar fi sesizat prea târziu problemele acestuia şi au intervenit tardiv. Iar ghinionul bolnavului a fost că a nimerit la spital de Crăciun, când medicii sunt în concedii sau vacanţe.
 
Expertul a stabilit că, după ce pacientului i-a fost scoasă sonda urinară, cei care l-au tratat l-au exminat superficial  şi au sesizat prea târziu complicaţiile. În plus, unele consultaţii s-au dat la telefon, fără că medicul să vadă personal bolnavul. Totodată, în fişele de observaţie procedurile erau consemnate laconic.
 

citeste totul despre: