VIDEO Drama de neimaginat a unui băieţel uitat de mamă, care-şi aşteaptă tatăl mort în timpul unei operaţii

VIDEO Drama de neimaginat a unui băieţel uitat de mamă, care-şi aşteaptă tatăl mort în timpul unei operaţii

Arhivă

La doar nouă ani, un copil sărman din comuna buzoiană Buda trăieşte o dramă greu de suportat chiar şi pentru un adult. Părăsit de o mamă cu probleme psihice, copilul a rămas acum şi fără tatăl care avea grijă de el într-un bordei dărăpănat, de la marginea unei păduri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Zilele trecute, bărbatul de 46 de ani care muncea cu ziua ca să-i poată cumpăra copilului mâncare şi haine s-a simţit rău şi a chemat salvarea.
 
Ambulanţa a ajuns la el şi a fost dus la spital, împreună cu băiatul, rămas aproape singur pe lume. A fost cazat de atunci în secţia de pediatrie, unde i-au fost asigurate trei mese pe zi.
 
Deşi medicii l-au operat pe bărbat şi au încercat să-l salveze, ulcerul perforat şi o puternică infecţie abdominală l-au răpus.
 
Acum, cadrele medicale nu-şi găsesc cuvintele să-i spună copilului că singurul om care avea grijă de el a pierit şi încearcă să amâne pe cât posibil cumplitul moment.
 

„Copilul nu ştie că a rămas fără părinte“ 

Asistentele au fost în lacrimi când i-au dus micuţului de mâncare, iar acesta a cerut voie să i-o ducă tatălui său. „Copilul nu ştie că a rămas fără părinte. În ciuda condiţiilor de trai, ei ţineau foarte mult unul la celălalt. O să fie greu când o să afle ce a păţit tatăl lui“, spune Gheorghe Bălan, asistent social din comuna Buda.
 
Între timp, mama băiatului a fost găsită de către autorităţi, dar nu este capabilă să-l îngrijească pe micuţ.
 
”Copilul nu are paternitate recunoscută, relaţiile între cei doi părinţi s-au deteriorat, minorul fiind crescut de tatăl biologic, faţă de care a dezvoltat o relaţie de ataşament. Mama s-a prezentat la unitatea spitalicească, reprezentanţii DGASPC urmând a intra în contact cu aceasta”, a declarat Roxana Kovacs, de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău.
 
Singura speranţă la o viaţă normală a copilului ar fi că tatăl său provine dintr-o familie cu nouă fraţi şi surori, care l-ar putea creşte. 
 
De altfel, o soră a bărbatului, care stă în Bucureşti şi are o situaţie materială foarte bună, va achita toate cheltuielile de înmormântare şi-l va îngropa în Capitală.
 
Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, în acest moment, este prioritară acordarea de servicii de consiliere şi suport pentru copil, pentru diminuarea traumei, urmând a se continua demersurile în scopul identificării unei soluţii de permanenţă.
 
Copilul a fost luat din spital şi cazat împreună cu mama sa la Centrul de Urgenţă al DGASPC Buzău.
 
Joi, urmează să se decidă dacă băieţelul va fi dat spre îngrijire mamei sau dacă va rămâne temporar la Protecţia Copilului.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: