VIDEO Doi buzoieni au fost amendaţi după ce au părăsit locuinţele în care erau izolaţi

VIDEO Doi buzoieni au fost amendaţi după ce au părăsit locuinţele în care erau izolaţi

Sursa IJJ Buzău

La Buzău, 237 de persoane se află în carantină şi 4.274 de persoane sunt izolate la domiciliu. În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului au fost angrenaţi în misiuni pentru respectarea restricţiilor un număr de 127 de jandarmi, 290 de poliţişti, 139 de poliţişti locali şi 30 de militari din garnizoana Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Echipajele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti au executat atât misiuni specifice, cât şi misiuni pentru asigurarea respectării măsurilor instituite în contextul stării de urgenţă. 
 
Au fost asigurate atât transporturile care doar au tranzitat judeţul Buzău, precum şi cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel judeţean. 
 
Jandarmii au fost angrenaţi în misiuni atât independent, cât şi în sistem integrat pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu şi a prevederilor ordonanţelor militare, fiind aplicate 20 sancţiuni, în valoare totală de 7.300 lei. 
 
În cadrul activităţilor desfăşurate s-au distribuit şi formulare tip "declaraţie pe propria răspundere" şi pliante cu principalele obligaţii ale persoanelor aflate în izolare /carantină în contextul epidemiei de coronavirus. 
 
Totodată, s-au făcut recomandări pe linia respectării normelor prevăzute în ordonanţele militare.
 
Poliţiştii buzoieni au efectuat misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, ocazie cu care au fost controlate 1.310 persoane aflate în izolare la domiciliu. 
 
Au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea regimului izolării la domiciliu. 
 
De asemenea, poliţiştii au aplicat 253 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 480.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor  din OM nr. 2/2020 şi din OM nr. 3/2020.
 
Începând cu data de 30 martie,  persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor răspunde penal conform legii. 
 
Totodată, persoanele care nu respectă condiţiile izolării şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor fi sancţionate contravenţional, dacă fapta nu constituie infracţiune.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: