VIDEO Descinderi la persoane din Buzău şi Braşov bănuite că fac contrabandă cu arme şi muniţie

VIDEO Descinderi la persoane din Buzău şi Braşov bănuite că fac contrabandă cu arme şi muniţie

Un adevărat arsenal a fost descoperit de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău la domiciliile a doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 48 de ani, din Buzău şi Braşov, bănuiţi de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare, în judeţele Braşov şi Ialomiţa, la persoane bănuite de  contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
În urma descinderilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice.
 
Au mai fost descoperite componente de armament, precum ţevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci, toate deţinute ilegal.
 
 
Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Braşov ar fi achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă.
 
În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reţinute şi urmează a fi prezentate instanţei, în vederea dispunerii măsurilor legale.
 
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: