VIDEO Descinderi la membrii unei grupări de proxeneţi care au racolat zeci de tinere prin metoda Loverboy

VIDEO Descinderi la membrii unei grupări de proxeneţi care au racolat zeci de tinere prin metoda Loverboy

Poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane din Buzău au descins la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale organizate, bănuiţi că ar fi exploatat sexual, în străinătate, mai multe tinere. Acţiunea a avut loc sub coordonarea sub coordonarea DIICOT şi cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. În investigaţii, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Scoţia şi Irlanda de Nord.

 
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor DIICOT Buzău, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Buzău, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.
 
Investigaţiile au relevat faptul că, în perioada 2012-2018, cei 15 membri ai grupării infracţionale ar fi racolat, din România, prin metoda Loverboy, 30 de tinere, cu situaţie materială precară sau provenind din familii dezorganizate, în vederea practicării prostituţiei în Olanda, Spania, Elveţia, Regatul Unit al Marii Britanii, Suedia,  Italia, Spania şi Germania.    
 
Din activitatea infracţională, membrii grupării ar fi obţinut aproape 325.000 de lire şi 132.000 de euro.
 
În urma percheziţiilor, au fost ridicate obiecte şi înscrisuri, precum şi un pistol cu aer comprimat, deţinut fără respectarea prevederilor legale.
 
Au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere, cei în cauză fiind conduşi la sediul DIICOT Buzău, pentru audieri.

„La data de 11.09.2018  procurorii DIICOT- B.T.Buzău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  STANCIU STELICĂ, NIŢĂ VASILE, zis ”Ţuţu, MOLDOVEANU IULIAN GIORGIAN, zis ”Gică, IORDACHE DANIEL IONUŢ, zis ”Buduluş, DUŢĂ CRISTINEL, MOTOC AUREL şi ŞTEFĂNESCU FLORINEL, zis ”Van Damme”, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism în formă continuată”, se precizează într-un comunicat transmis de DIICOT.
 
Şapte dintre membri, cu vârste cuprinse între 28 şi 42 de ani, au fost reţinuţi, iar pe numele a doi dintre ei a fost luată măsura controlului judiciar, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.
 
Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Ploieşti, Bacău şi Dâmboviţa, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău şi al jandarmilor din Buzău şi Ploieşti. 
 
Pentru documentarea activităţii infracţionale a grupării, s-a cooperat cu autorităţile poliţieneşti din Scoţia şi Irlanda de Nord, fiind înfiinţată o echipă comună de anchetă (JIT) cu cele două state.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: