VIDEO Dacologi de pretutindeni se întâlnesc la Buzău. "Religia la geto-daci" este tema ediţiei din acest an a congresului

VIDEO Dacologi de pretutindeni se întâlnesc la Buzău.

Peste o sută de invitaţi din Romania, dar si din patru alte ţări, sunt prezenţi la Buzău de joi până duminică. Ei participa la Congresul Internaţional de Dacologie, desfăşurat sub genericul "Religia la geto-daci". La eveniment sunt prezenţi generalul în rezervă Mircea Chelaru sau fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar. Evenimentul este organizat de Fundaţia Origini Carpatice din Buzău.

 
Joi dimineaţă, în Parcul Crâng din Buzău, a avut loc ceremonia de deschidere a ediţiei 2016 a Congresului Internaţional de Dacologie, eveniment organizat de Fundaţia Origini Carpatice din Buzău.
 
Festivitatea de deschidere a congresului a fost una inedită: oficialităţile prezente au fost întâmpinate de personaje îmbrăcate în veşmintele dacilor, care purtau steaguri cu însemne stravechi ale strămoşilor noştri.
 
Tema centrală a ediţiei din acest an a Congresului internaţional de dacologie de la Buzău este „Religia la geto-daci”. Congresul, spun organizatorii, va oferi prilejul de a pune în valoare una dintre cele mai originale religii din Antichitate, care a construit fondul de credinţe pentru religiile monoteiste, a dat profunzime şi a individualizat civilizaţia geto-dacă.
 
În fiecare zi, până sîmbătă, în sala mare a Consiliului Judeţean se vor desfăşura circa 60 de comunicări susţinute de oameni de cultură, academicieni, profesori universitari, din Canada, SUA, Elveţia, Germania şi România. 
 
Sâmbătă va fi organizată o excursie documentară pentru participanţii din ţară şi din străinătate pe ruta cetatea Cârlomăneşti, Mănăstirea Bradu, Poiana Pinului, Mănăstirea Ciolanu, Tabăra de sculptură de la Măgura, Muzeul Chihlimbarului de la Colţi şi Biserica dintr-o piatră de la Aluniş.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările