VIDEO Cristi Bîgiu ştia că este filat de SRI şi montase în sediul Consiliului Judeţean un dispozitiv de bruiaj

VIDEO Cristi Bîgiu ştia că este filat de SRI şi montase în sediul Consiliului Judeţean un dispozitiv de bruiaj

Conform unor surse judiciare, Cristinel Bîgiu era în vizorul SRI din 2013. Preşedintele CJ Buzău a ştiut acest lucru şi a divorţat, lăsându-i soţiei toată averea. Tot din cauza filajului SRI, seful CJ avea aparatură de bruiaj instalată în instituţia pe care o conducea. Astfel, Bîgiu se ferea de eventuale interceptări. Secretarul judeţului Buzău recunoaşte că anhetatorii au găsit un aparat de bruiaj dar care, spune el, era nefuncţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Din stenogramele DNA reiese că toate licitaţiile de la CJ erau câştigate doar de firmele agreate de Bîgiu. De asemenea şi banii de la guvern daţi pentru situaţii de urgenţă erau dirijaţi tot către firme de casă ale preşedintelui CJ Buzău, scrie costintanasescu.com.
 
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor reiese că unul dintre cei doi vicepreşedinti de la CJ Buzău era intermediarul principal al şpăgilor, de ordinul zecilor si sutelor de mii de euro. 

După ce îşi oprea comisionul, situat intre 10% si 30%, restul de bani ajungeau la preşedintele CJ Crsitinel Bîgiu. Anchetatorii au ridicat toate contractele consiliului judeţean Buzău din ultimii doi ani adică exact de când Cristinel Bîgiu a cîştigat alegerile locale.
 
Instituţia Prefectului a anunţat astăzi că Bîgiu este suspendat de drept din funcţia de preşedinte al CJ Buzău după ce pe numele său a fost emis mandate de arestare pentru 30 de zile după ce a fost prins în flagrant luând mită de la consilierul judeţean PNL, Robert Piţigoi.
 
Directorul Direcţiei de Dezvoltare din CJ Buzău care se pare este martor denunţător în acest caz, Dragoş Cojocea, finul fostului preşedinte CJ Victor Mocanu,  nu s-a prezentat astăzi la serviciu. Procurorii DNA sunt şi astăzi prezenţi la CJ Buzău unde se pare continuă audierile.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările