VIDEO Un copil din Buzău a rămas fără nas, din cauza unei boli ignorate

VIDEO Un copil din Buzău a rămas fără nas, din cauza unei boli ignorate

Ionuţ are nevoie de ajutorul semenilor pentru a fi operat

O boală necruţătoare a transformat un copil dintr-unul sănătos şi plin de viaţă, în unul pentru care fiecare zi e o adevărată provocare. Are doi ani şi jumătate şi îl cheamă Ionuţ. Micuţul a rămas fără nas după ce a contractat un microb în spital iar părinţii săi, foarte săraci, fac eforturi disperate pentru a strânge banii necesari unei operaţii de protezare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Povestea lui Ionuţ Dragomir este una tristă. S-a născut sănătos, într-o familie săracă din localitatea buzoiană Cândeşti. Micuţul s-a dezvoltat aparent bine şi a părut sănătos până la vârsta de un an şi jumătate.
 
Atunci a început să se simtă rău. Părinţii l-au dus la spitalul judeţean din Buzău iar medicii de aici l-au transferat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. 

Din păcate boala evoluat şi l-a măcinat pe Ionuţ, semnele fiind vizibile mai ales la faţă.
 
”A fost internat de pneumonie la Spitalul Judeţean şi a fost singur, acolo, în spital. După două zile, a luat un microb din spital şi i s-a format o băşică la nas. Pentru că a stat neîngrijit, doar soţul mergea la spital, pe 8 martie l-a dus la Bucureşti. Acolo avea deja nara mâncată, rămăsese cu o gaură în loc de nas. În Bucureşti i-a găsit boala asta, Granulomatoza Wegener, plus supuraţii la urechi”, a declarat Elena Dragomir, mama lui Ionuţ.
 
A stat internat mai bine de patru luni în spitalul din Bucureşti, timp în care medicii s-au chinuit să-l pună pe picioare. A fost externat în luna aprilie, iar de atunci fiecare zi este o adevărată provocare. Abia dacă poate mânca.
 
Are nevoie acum de o intervenţie chirurgicală reparatorie, dar resursele financiare ale familiei sunt limitate. Mama stă acasă şi are grijă de cei patru copii, iar tatăl câştigă 800 de lei lunar. 
 
”Familia este foarte săracă şi nu poate nici măcar să se gândească că ar putea să plătească o operaţie, în ţară sau în străinătate. Au nevoie de ajutor, pentru a găsi o clinică în ţară care să îi refacă năsucul, astfel încât să ducă o viaţă normală. Cel puţin 3.000 de euro i-ar costa operaţia în Germania, după cum le-a spus părinţilor un medic din Bucureşti”, spune Florin Mihalaşcu, prieten de familie.
 
Deşi trăiesc cu multe lipsuri, surioarele lui Ionuţ au o singură dorinţă, ca acesta să se facă bine. 
 
Micuţul ar fi avut şanse să primească subvenţii de la statul român pentru protezarea nazală, însă familia nu are asigurare de sănătate.

Cei care doresc să ajute familia Dragomir au la dispoziţie un cont în lei deschis pe numele mamei, Elena Dragomir, la Banca Transilvania: RO 61 BTRL RON CRT 0259 5886 01

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările