VIDEO Concurs culinar, de ziua recoltei, într-o comună în care grădinăritul este ocupaţia de bază

VIDEO Concurs culinar, de ziua recoltei, într-o comună în care grădinăritul este ocupaţia de bază

Parada Gospodarilor este unicul moment din an în care grădinarii din localitatea buzoiană Săpoca, important bazin legumicol al Munteniei, de unde provine renumita ceapă de apă de Buzău, se mândresc cu recoltele lor. Cel mai aşteptat moment al ediţiei din acest an a fost un concurs de gătit tocăniţă de legume cu carne de porc, la care s-au înscris 20 gospodine.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
* Zeci de localnici şi turişti au aşteptat cu nerăbdare porţiile de ghiveci preparat din roadele zonei.
 
Ca sa arate că legumele lor sunt cele mai bune, gospodinele din satele Măteşti şi Săpoca au avut de pregătit pe loc cazane întregi cu tocană. 
 
Patru echipe a câte cinci doamne s-au luat la întrecere, iar fiecare a ţinut să aplice în concursul culinar micile secrete învăţate în familie.
 
În aşteptarea ospăţului, oamenii au vizitat standurile cu legume şi verdeţuri. Principalii legumicultori din Săpoca au ocupat încă de dimineaţă tarabele de pe terenul de fotbal al comunei, în speranţa ca îşi vor vinde rapid recoltele obţinute anul acesta.

”Ceapa s-a făcut bine anul ăsta, la fel şi celelalte legume. La Măteşti avem irigaţii şi pentru asta îi mulţumim primarului din comuna vecină, Mărăcineni, care s-a implicat şi a reparat sistemul de irigaţii”, spune Nicolae Coman, legumicultor din Săpoca.
 
După două ore, tocăniţa fiartă în ceaun a fost gata iar zeci de pofticioşi au luat cu asalt standurile gospodinelor.
 
Parada Gospodarilor din Săpoca a cuprins şi un spectacol folcloric, susţinut de artişti de muzică populară. Sărbătoarea recoltei din Săpoca şi-a format câteva zeci de clienţi fideli, care îşi fac aprovizionarea pentru cămară direct de la producătorii de aici.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: