VIDEO Centrul de Cultură şi Artă Buzău a premiat câştigătorii expoziţiei de paşte „Tradiţii şi credinţă”

VIDEO Centrul de Cultură şi Artă Buzău a premiat câştigătorii expoziţiei de paşte „Tradiţii şi credinţă”

La categoria „Ouă încondeiate”, primul loc i-a fost acordat Lilianei Trif, artist popular din Bisoca

Expoziţia de Paşte organizată de Centrul de Cultură şi Artă Buzău, sub titulatura „Tradiţii şi credinţă”, şi-a desemnat câştigătorii. Juriul, din care au făcut parte şeful Direcţiei de Cultură şi Culte Buzău, Constantin Căţoi, şi trei jurnalişti buzoieni, l-a desemnat câştigător la secţiunea „Icoane sculptate în lemn” pe artistul popular Ioan Vasile.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Acesta a realizat o impresionantă lucrare reprezentând-o pe Fecioara Maria, cu pruncul, icoană la care artistul mărturiseşte că a lucrat două luni şi jumătate. 500 de lei a primit artistul popular din partea organizatorilor. 
 
La secţiunea „Ouă încondeiate”, primul loc i-a fost acordat Lilianei Trif, artist popular din Bisoca. În cadrul aceleiaşi secţiuni, au mai fost premiaţi artiştii populari Maricica Diaconu, din comuna Bisoca, care a ocupat locul II, şi Gabriela Bălan, din localitatea Căpăţâneşti, care s-a clasat pe poziţia a treia. Elevii de la Palatul Copiilor Buzău au primit o menţiune. 
 
Expoziţia din holul sălii de spectacole a Consiliului Judeţean Buzău va fi deschisă până în vineri seară.
 
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: