VIDEO Cei mai buni meşteri populari din judeţul Buzău expun la Consiliul Judeţean obiecte tradiţionale de Paşte

VIDEO Cei mai buni meşteri populari din judeţul Buzău expun la Consiliul Judeţean obiecte tradiţionale de Paşte

Buzoienii au ocazia să îi vadă la lucru pe cei mai renumiţi meşteri populari din judeţul Buzău

Ouă încondeiate, icoane sculptate în lemn, tesături şi diferite alte obiecte tradiţionale pot fi admirate de buzoieni, de astăzi până în Vinerea mare, în cadrul unei expoziţii de Paşte găzduită de foiareul sălii de spectacole a Consiuliului Judeţean. Buzoienii au ocazia să îi vadă la lucru pe cei mai renumiţi meşteri populari din judeţul Buzău. Expoziţia de Paşte este cu vânzare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Foaierul sălii de spectacole a Consiliului Judeţean Buzău găzduieşte, în Săptămâna Mare, expoziţia de artă populară „Tradiţii şi credinţă” , organizată de Centrul Judeţean pentru Cultură şi Artă Buzău. Expoziţia cuprinde lucrările celor mai cunoscuţi artişti populari din judeţul Buzău. Cele mai apreciate lucrări vor fi premiate de către specialişti ai Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău.
 
Adela Petre şi Amelia Papazisu, care fac parte din patrimoniul viu al Uniunii Europene, dar şi numeroşi alţi artişti plastici valoroşi expun ţesături, icoane sculptate şi pictate, la care se adaugă ouăle încondeiate de Paşti. 
 
Buzoienii vor putea urmări cum se încondeiază ouăle şi vor putea cumpăra de aici obiecte tradiţionale. 
 
Expoziţia de obiecte tradiţionale de Paşte de la Consiliul Judeţean va fi deschisă publicului până vineri seară. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: