VIDEO Care sunt candidaţii din Buzău pe care partidele îi aruncă în lupta pentru Camera Deputaţilor şi Senat

VIDEO Care sunt candidaţii din Buzău pe care partidele îi aruncă în lupta pentru Camera Deputaţilor şi Senat

Foto Iulian Bunilă

Termenul pentru depunerea, la Birourile electorale de circumscripţie, a listelor de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie a expirat joi. La Buzău, majoritatea formaţiunilor au depus listele la BEJ pe ultima sută de metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În prezenţa liderului PSD, Marcel Ciolacu, social-democraţii buzoieni s-au prezentat la Biroul Electoral Judeţean, la orele prânzului. Ca şi în urmă cu patru ani, listele cu candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor conţin mai multe surprize. 
 
Dacă pe lista pentru Senat a PSD Buzău, pe primele două poziţii se regăsesc în continuare Lucian Romaşcanu şi Liliana Sbîrnea, la Camera Deputaţilor, situaţia este cu totul diferită. 
 
Dintre deputaţii în funcţie, pe lista PSD se află doar preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu. Pe poziţia a doua a fost plasat Andi Cristea, fost europarlamentar, urmat de Romeo Lungu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. 
 
Pe alte poziţii eligibile se mai află profesorul Laurenţiu Ţepeluş, de la Colegiul Hasdeu, dar şi Claudiu Damian, managerul Spitalului Judeţean.
 
Joi după-amiază, alte două formaţiuni politice s-au înscris în lupta electorală pentru Parlamentul României.
 
Filiala Buzău a PRO România a depus la BEJ listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Felix Rache, preşedintele formaţiunii la Buzău şi vicepreşedinte la nivel naţional, este cel care deschide lista pentru Camera Deputaţilor. 
 
Al doilea pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor este George Sava, fost prefect de Buzău.
 
Gabriel Petrea, directorul Universităţii Politehnice Bucureşti şi deputat în Parlamentul României, deschide lista pentru Senat a PRO România Buzău.

După PRO România şi liderii PMP Buzău au ajuns la Biroul Electoral Judeţean pentru a se înscrie în cursa pentru locurile din Senat şi Camera Deputaţilor.

Primul pe lista PMP Buzău pentru Camera Deputaţilor este deputatul Adrian Mocanu, iar lista de la Senat este deschisă de senatorul în funcţie, Dorin Bădulescu.
 
Tot joi a depus lista de candidaţi la alegerile parlamentare din 6 decembrie şi Alianţa USR Plus Buzău. Lista celor care se avântă în cursa electorală pentru Alegerile Parlamentare este deschisă de Emanuel Ungureanu, la Camera Deputaţilor, şi de Mihai Răzvan Moraru, la Senat. 
 
Liberalii buzoieni, în frunte cu noul preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PNL, Gabriel Avrămescu, au depus listele cu candidaţi miercuri după amiază. 
 
Lista PNL pentru Camera Deputaţilor este deschisă de către preşedintele organziaţiei judeţene, Gabriel Avrămescu. Pe locul doi se află Claudia Benchescu, fost consilier în Parlamentul European şi consiliera ministrului Economiei, care ulterior a ocupat  un post de conducere în cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară. 
 
Pe locul 3 la Camera Deputaţilor se află omul de afaceri Mircea Posea. La Senat, primul loc pe listă îl ocupă Vlad Pufu, antreprenor media, preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale a PNL Buzău. 
 
Pe al doilea loc este Viorel Holban, preşedintele Organizaţiei PNL Râmnicu Sărat.
 
De asemenea, lista Alianţei USR Plus Buzău la Alegerile Parlamentare este deschisă de Emanuel Ungureanu, la Camera Deputaţilor, şi de Mihai Răzvan Moraru, la Senat. 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările