VIDEO Camioane ale armatei transportă tone de cărţi ale Bibliotecii Judeţene într-un mall

VIDEO Camioane ale armatei transportă tone de cărţi ale Bibliotecii Judeţene într-un mall

Zeci de militari din Garnizoana Buzău, angajaţi ISU, ai Poliţiei Judeţene şi ai Jandarmeriei au început operaţiunea de mutare a cărţilor şi obiectelor de mobilier în noul sediu. Primele transporturi din clădirea de pe Unirii la noul sediul, din cadrul Galleria Mall, au fost făcute cu ajutorul unor camioane militare.

 
Sunt cinci camioane care vor face câte două transporturi. Un număr de 30 de militari vor acţiona la sediul vechi, iar la sediul nou, alţi 30 angajaţi de la Poliţie, Pompieri şi Jandarmi. Perioada destinată mutării este de aproximativ trei luni.
 
Operaţiunea este premergătoare începerii lucrărilor de reabilitare a sediului Bibliotecii, aflat într-o stare avansată de degradare. Proiectul de reabilitare este derulat de Consiliul Judeţean pe baza unei finanţări europene în valoare de 4,3 milioane de euro. Ajutorul militarilor este esenţial, fiind vorba despre 450 de tone de carte şi 200 tone de mobilier.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: