VIDEO Căminul ororilor de la Aldeni se închide în cel mult o lună. Primii pacienţi au fost mutaţi

VIDEO Căminul ororilor de la Aldeni se închide în cel mult o lună. Primii pacienţi au fost mutaţi

Numai pentru un singur pacient, primăria Sectorului 3 plătea lunar căminului din Aldeni 2.200 de lei

Dezvăluirile despre ororile din căminul pentru persoane bolnave psihic de la Aldeni au determinat primăriile de sector din Bucureşti, care aveau asistaţi, să-şi retragă bolnavii. Joi, 25 de pacienţi de la sectorul 3 au fost îmbarcaţi într-un autocar şi transferaţi la un alt cămin privat din Ilfov. Celelalte primării bucureştene care îşi internaseră asistaţii la Aldeni îşi vor lua bolnavii, în total 89 de persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La sfârşitul lunii august, căminul se va închide pentru modernizare.

După ce au văzut în presă cât de jalnic sunt trataţi bolnavii pentru care plăteau zeci de mii de lei lunar, primăriile din capitală au decis să-şi retragă asistaţii. 

”Motivul pentru care îi luăm este profesionalismul celor de aici. Am descoperit că în mare parte din standarde nu sunt îndeplinite”, a declarat Ion Ghiţulescu, inspector DGASPC Sector 3  Bucureşti.  
 
Numai pentru un singur pacient, primăria sectorului 3 plătea lunar căminului din Aldeni 2.200 de lei. Din cei 36 de bolnavi de pe raza sectorului 3, cei 25 care au fost transferaţi joi ajung la un cămin privat din Bragadiru care, pentru serviciile prestate pentru un bolnav, va percepe doar 1.800 de lei. Pentru restul de 11 asistaţi, familiile aparţinătoare nu au fost de acord cu transferul lor în alt cămin. 
 
Bolnavii au fost schimbaţi de haine, au primit tratamentul medicamentos şi au fost îmbarcaţi în autobuzul închiriat ca să-i transporte spre un cămin unde vor avea în cele din urmă parte de îngrijire. Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a amendat căminul în urma controlului făcut în luna aprilie cu 5 mii de lei. Neregulile descoperite i-au determinat pe inspectorii sociali buzoieni să ceară ministerului de resort retragerea acreditării fundaţiei AI. Ioan Cuza care administrează căminul.
 
”Faţă de acest aspect, al managementului defectuos, al persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul fundaţiei şi datorită faptului că măsurile dispuse de inspectorii sociali nu au fost îndeplinite nici după trei luni de la emiterea lor, precizăm că este posibil ca Ministerul Muncii să dispună retragerea acreditării de furnizor de servicii sociale fundaţiei Al. Ioan Cuza, azilul Aldeni”, a precizat Dana Bănică, purtător de cuvânt AJPIS Buzău.
 
Căminul de la Aldeni a intrat în vizorul oamenilor legii după ce un ONG, Centrul pentru Resurse Juridice, a publicat în primăvară un raport despre nenorocirile care se petrec în instituţia buzoiană. Erau semnalate printre altele abuzuri asupra bolnavilor, bătăi, relaţii sexuale între asistaţi. În plus, bolnavii, spun cei de la CRJ, erau sedaţi de 3 - 4 ori pe zi în mod abuziv ori erau puşi la muncă în folosul preşedintelui fundaţiei. 

Cazul a intrat şi în atenţia Parchetulului de pe lângă Tribunalul Buzău care încă nu a dat o rezoluţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: