VIDEO Câini care se mănâncă între ei de foame, descoperirea făcută de autorităţi la două adăposturi neautorizate

VIDEO Câini care se mănâncă între ei de foame, descoperirea făcută de autorităţi la două adăposturi neautorizate

Sute de câini înghesuiţi în două curţi, care, de foame, ajung să se mănânce între ei. Asta au descoperit autorităţile în urma unui adevărat desant la câteva adăposturi improvizate pe raza comunei buzoiene Cernăteşti. Controalele au fost dispuse de Prefectură, după ce s-au înmulţit plângerile de la vecinii enervaţi de mirosul din dejecţii şi gălăgia permanentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Convoiul format din prefectul judeţului, şefii DSP, DSV, Garda de Mediu şi poliţişti s-a oprit mai întâi în satul Cernăteşti, la o gospodărie transformată în adăpost pentru câini şi pisici.
 
Proprietara casei a strâns aici peste 150 de animale, spre disperarea vecinilor.
 
”Miroase urât, nu putem dormi noaptea, copilul meu e bolnav, la fel şi un vecin. Am făcut reclamaţii peste reclamaţii şi degeaba”, spune o vecină.
 
Câinii ajung uneori să fie chinuţi chiar de cei care susţin că protejează animalele. Dovadă este o înregistrare făcută cu telefonul în care un câine este devorat de un alt patruped. 
 
Autorităţile au descins apoi la o gospodărie din satul Aldeni, unde proprietarii îngrijesc peste 200 de căţei şi pisici într-o curte de 2.500 de metri pătraţi. Animalele stau libere prin curte, motiv pentru care, susţine proprietara padocului neautorizat, nu le-a fost permis accesul organelor de control.
 
Proprietarii celor două adăposturi neautorizate au primit amenzi care însumează peste 10.000 de lei pentru încălcări ale legilor privind sănătatea publică, protecţia mediului şi ale normele sanitar veterinare. 
 
Au primit, de asemenea, trei luni răgaz de la autorităţi pentru a-şi muta animalele în afara intravilanului. Dacă nu se vor conforma, adăposturile ar putea fi evacuate cu forţa.

ATENŢIE, IMAGINI CARE POT AFECTA EMOŢIONAL!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările