VIDEO Buzoienii s-au confruntat cu cea mai călduroasă zi din an

VIDEO Buzoienii s-au confruntat cu cea mai călduroasă zi din an

Astăzi a fost cea mai călduroasă zi din an  FOTO: Iulian Bunilă

Buzoienii au avut şi ei parte de cea mai călduroasă zi a verii. Între orele 12 şi 15, a fost un adevărat act de curaj, mai ales pentru vârstnici, să iasă pe străzi. La ora 14, termometrul din giratoriul de la Arhiepiscopie arăta 39 de grade Celsius. La nivelul asfaltului, temperatura a fost însă mult mai ridicată. Consiliul Judeţean Buzău a dispus amplasarea în oraşul Buzău a cinci corturi de prim-ajutor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astăzi, buzoienii au fost mai atraşi ca niciodată de magazinele cu aer condiţionat şi de grădinile publice. Doar comercianţii de răcoritoare şi îngheţată s-au bucurat sincer de arşiţă. „Merg vânzările mai bine decât în alte zile. Avem îngheţată cu aromă de vişine şi ciocolată, dar mai bine se cumpără cea de ciocolată”, ne-a declarat vânzătoarea unui chioşc de îngheţată din Piaţa Centrală.

Pentru muncitorii de la Urbis Serv, temperaturile record nu au fost un motiv să dea înapoi de la activitatea lor de zi cu zi. O echipă lucra la schimbarea pavelelor din spatele Palatului Comunal, fără ca vreunul dintre muncitori să se plângă. „Rezistăm, ce să facem. Am primit şi apă şi e bine”, ne-a lămurit unul dintre muncitori.
 
Autorităţi în alertă
 
Şi marţi, buzoienii vor suporta temperaturi extrem de ridicate iar meteorologii anunşă de de abia miercuri se mai răcoreşte vremea. Primăria Buzău a amenajat trei puncte de prim ajutor în farmacii, unde cei afectaţi de căldură pot primi apă şi medicamente. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău va gestiona în cea mai mare parte problema caniculei. În caz de nevoie, pompierii vor putea transporta apă potabilă în comunităţile lovite de arşiţă. 
 
Tototodată, paramedicii SMURD au obligaţia de a transporta persoanele căzute în stradă din cauza căldurii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, pentru îngrijiri medicale. 
 
În ncursul zilei de astăzi, Consiliul Judetean Buzău a dispus amplasarea, începand cu data de 30 iulie, a cinci corturi echipate cu dozatoare de apă şi personal medical. Cele cinci corturi se vor afla la dispoziţia celor care se vor afla în trecere prin piaţa din cartierul Micro XIV, la intrarea în Parcul Crâng, Piaţa Centrală, platoul Dacia şi piaţa Dorobanţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: