VIDEO Buzăul are unul dintre cele mai moderne skatepark-uri din România. Adolescenţii au participat la proiectare

VIDEO Buzăul are unul dintre cele mai moderne skatepark-uri din România. Adolescenţii au participat la proiectare

Tineri pe noul skatepark de la Buzău FOTO Iulian Bunilă

Autorităţile municipiului Buzău au construit pentru tinerii amatori de sporturi extreme un skatepark profesionist, realizat la standarde moderne. Investiţia, realizată în Parcul Tineretului din oraş, a costat bugetul public aproximativ 400.000 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

La începutul acestui an, primarul Constantin Toma şi viceprimarul Andrei Neder au fost abordaţi pe Facebook şi invitaţi de un grup de adolescenţi în Parcul Tineretului, acolo unde funcţiona un spaţiu pentru sportul cu role, biciclete şi trotinete pentru a le arăta starea jalnică în care ajunsese baza.
 
După ce edilii s-au convins că mobilierul le punea viaţa în pericol utilizatorilor, au luat decizia ca acesta să fie desfiinţat şi realizat un altul nou şi modern. 
 
A urmat o vizită a autorităţilor alături de tineri la mai multe skatepark-uri din ţară pentru a decide împreună cum va arăta noul loc destinat sportului din Parcul Tineretului.
 
 
S-a trecut apoi la realizarea studiului de fezabilitate, la aprobarea proiectului în cadrul Consiliului Local Municipal. În această toamnă, au fost demarate lucrările propriu-zise de amenajare a noului skatepark din Parcul Tineretului.
 
Muncitorii au început amenajarea spaţiului, iar în câteva zile au trecut la montarea mobilierului. Vineri, spaţiul a fost oferit tinerilor de către autorităţi, printr-un ceremonial simbolic. Noul spaţiu dispune de rampe pentru utilizatorii de role, biciclete skateboarduri şi trotinete şi este deschis zilnic între orele 08.00 şi 22.00.
 
Pentru ca spaţiul să nu fie deteriorat de oamenii certaţi cu legea, în zonă va exista pază permanentă. În vecinătatea skatepark-ului sunt amenajate şi două locuri de joacă pentru cei mici, creându-se astfel un loc potrivit pentru petrecerea timpului liber.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările