VIDEO Buzăul are de astăzi opt noi cetăţeni de onoare. Profesorul Ionel Banu, „Omul anului 2013” în municipiul Buzău

VIDEO Buzăul are de astăzi opt noi cetăţeni de onoare. Profesorul Ionel Banu, „Omul anului 2013” în municipiul Buzău

Generalul Lucian Foca a fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Buzău

Oraşul Buzău este, de miercuri, mai bogat cu opt cetăţeni de onoare. Şapte dintre aceştia, între care şi trei jurnalişti căzuţi la datorie, au primit titlul port-mortem. În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Primăria Buzău, a fost decernat şi titlul de om al anului, disticţie acordată directorului Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”, profesorul Ionel Banu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Anul acesta, opt persoane au primit din partea Primăriei titlul de cetăţean de onoare al municipiului Buzău. Trei dintre aceştia sunt jurnalişti căzuţi la datorie. Este vorba de Laurenţiu Păun, mort la începutul lunii martie după ce a fost strivit de o maşină în timp ce filma un accident de circulaţie, şi de Elena Popescu şi Ionuţ Barbu, ucişi de explozia de la Mihăileşti în urmă cu zece ani. 
 
Titlul de cetăţean de onoare a fost acordat şi generalului de brigadă Lucian Foca, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. „Nu pot decât să mulţumesc Buzăului şi colegilor mei, oamenilor care m-au făcut să mă simt mândru că sunt buzoian - şi consider că acest titlu nu îmi este adresat doar mie, personal, ci întregului colectiv cu care am lucrat şi lucrez, duhovnicului meu părintele Milea. Îmi place să cred că nu voi fi un simplu cetăţean de onoare, ci un cetăţean de onoare activ”, a declarat generalul Lucian Foca. Recompensa financiară de 500 de lei, pe care a primit-o cu această ocazie, va fi folosită pentru a achiziţiona un trusou fetiţei de la Movila Banului care îi poartă numele. Pe 26 ianuarie, când Buzăul era sub nămeţi, la Movila Banului, Alina Garabulea, o femeie de 23 de ani nu putea ajunge la maternitate după ce născuse o fetiţă. Militarii Diviziei 2 Infanterie, împreună cu comandantul Garnizoanei Buzău, generalul Foca, au salvat-o din zăpadă şi au dus-o împreună cu bebeluşul la spital. Drept mulţumire pentru ajutorul primit atunci, femeia a botezat-o pe micuţă Luciana Andreea.
 
Omul anului 2013 în municipiul Buzău a fost declarat profesorul Ionel Banu, directorul Colegiului Naţional „B.P. Hasdeu”. Anul trecut, la examentul de bacalaureat, colegiul buzoian s-a clasat pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte mediile de 10 obţinute de elevii instituţiei de învăţământ. 
 
Astăzi, în cadrul aceleiaşi festivităţi, primarul Constantin Boşcodeală i-a mai premiat cu câte 500 de lei şi o plachetă a municipiului Buzău pe toţi ceilalţi 60 de cetăţeni de onoare ai oraşului Buzău.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: