VIDEO La Buzău, noile staţii de autobuz incomodează traficul pietonal

VIDEO La Buzău, noile staţii de autobuz incomodează traficul pietonal

Staţiile au fost ocupate în întregime

Autorităţile din Buzău au început să modernizeze staţiile de autobuz însă, dintr-o eroare a constructorului, în câteva locuri noile adăposturi din metal şi sticlă au ajuns să ocupe tot trotuarul. Astfel, pietonii sunt nevoiţi să ocolească pe partea carosabilă, riscându-şi viaţa. Edilii buzoieni dau vina pe constructorul staţiilor, care nu au respectat proiectul iniţial, şi promit că vor reface staţiile astfel încât să se poată circula pe sub ele.


Cel mai important proiect de finanţare europeană derulat de Primăria Buzău prevede modernizarea a 26 de staţii de autobuz din municipiu. O dată cu primele adăposturi din sticlă şi oţel amenajate pe străzi, au apărut şi primele probleme. În mai multe puncte din oraş, noile staţii ocupă în totalitate trotuarul, iar trecătorii sunt nevoiţi să ocolească pe carosabil.

Noile staţii incomodează traficul pietonilor în opt zone ale oraşului iar edilii au descoperit că necazul a pornit chiar de la firma producătoare, care nu ar fi respectat proiectele de execuţie. Mai precis, aceştia ar fi trebuit să construiască două tipuri de staţii, unul pentru trotuare largi, iar celălalt pentru spaţii înguste, prevăzut doar cu o cupolă pe sub care să se poată circula. Autorităţile au solicitat producătorului să rezolve cât mai repede problema.

”Sunt două tipuri de staţii, cele amplasate pe trotuare foarte largi, cu panouri laterale din sticlă, şi cele amplasate pe trotuare mai înguste, care prevăd circulaţia pietonilor pe sub aceste staţii. Din cauza unei greşeli a producătorului, acestea fiind importate în România, au fost greşite două dintre componentele acestor  staţii ceea ce a dus la amplasarea unor stâlpi ca soluţie provizorie, până când componentele lor vor veni la faţa locului, după care se va putea trecve pe sub ele”, spune Sebastian Radu , viceprimar al municipiului Buzău.

Noul model de staţie pentru autobuze este realizat din cadre metalice şi geam securizat. Componentele au fost fabricate în Polonia iar de montarea lor se ocupă o firmă din Buzău. Investiţia în modernizarea adăposturilor din staţiile de autobuz se ridică la 550.000 de lei, bani obţinuţi prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, de sprijinire a dezvoltării durabile a oraşelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: