VIDEO Biserica militară construită în stil maramureşean, gata să îşi primească enoriaşii

VIDEO Biserica militară construită în stil maramureşean, gata să îşi primească enoriaşii

Lăcaşul de cult a fost sfinţit de către un sobor de preoţi condus de ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei

Oficialităţi militare şi din administraţia locală, dar şi înalte feţe bisericeşti au fost prezente astăzi la sfinţirea noului lăcaş de cult construit în curtea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, din municipiul Buzău. Slujba a fost condusă chiar de către ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Lucrările la noua biserică din lemn, construită în stil maramureşean, se vor încheia la toamnă.


Lăcaşul de cult din curtea Diviziei 2 Infanterie „Getica” a fost construit în aproximativ două luni din mâinile a 27 de meşteri lemnari, sosiţi tocmai din Bârsana de Maramureş, unde se află una dintre cele mai vechi biserici din lemn. Pentru a fi o veritabilă biserică maramureşeană, proiectul lăcaşului a fost realizat la Baia Mare. Numai materia primă a provenit din alte zone ale ţării. 
 
Portivit lui Alexandru Tudose, preotul care s-a ocupat de ridicarea lăcaşlului de cult, costurile construcţiei noii biserici au fost suportate, în cea mai mare parte, din donaţiile militarilor din Garnizoana Buzău. 
 
Fericiţi de noul lăcaş de cult sunt atât militarii, dar şi enoriaşii care locuiesc în zonă. De altfel, începând de astăzi, în noua biserică se vor oficia toate slujblele din Săptămâna mare, inclusiv cea din noaptea de Înviere. 
 
Lucrările la biserica din lemn din curtea Diviziei 2 Infanterie „Getica” se vor finaliza în toamnă, atunci când se va săvârşi slujba de dare în folosinţă a noului lăcaş de cult. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: