VIDEO Bătrâna care trăieşte printre gândaci, şobolani şi gunoaie. Vecinii au asaltat primăria cu reclamaţii

VIDEO Bătrâna care trăieşte printre gândaci, şobolani şi gunoaie. Vecinii au asaltat primăria cu reclamaţii

Focar de infecţie într-un bloc din Buzău. Garsoniera în care vieţuieşte o bătrână arată precum o grotă: nu are curent electric şi este năpădită de insecte, gunoaie şi mirosuri pestilenţiale. Vecinii, oripilaţi, spun că locatara de la parter nu a mai făcut curat în casă de foarte mulţi ani şi tot de atunci nu s-a mai spălat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Locatarii unui bloc turn din cartierul buzoian Micro 3 îndură de mulţi ani mirosul de urină, mizeria şi, de multe ori, ocările bătrânei Artemisa, o femeie singură, de aproape 86 de ani. Stă mai tot timpul la intrarea în bloc şi cerşeşte.
 
O găsim pe bătrână în faţa blocului şi îi spunem că vecinii sunt foarte supăraţi pe ea, din cauza mizeriei. Pentru a ne convinge că lumea e rea şi exagerează, ne invită în garsoniera de la parter în care locuieşte de mult timp.
 
Ce găsim în casă, este greu de imaginat: camere întunecate, femeia neavând curent de mulţi ani, sufocate de resturi adunate din tomberoane, gândaci care colcăie printre farfuriile nespălate de mult timp şi, deasupra capului, o pânză de păianjen înnegrită de praf şi de fumul lumânărilor cu care proprietara locuinţei îşi face lumină noaptea. 

 
Tanti Artemisa strânge bidoanele de bere în sufragerie şi în cada din baie, pe care nu a mai folosit-o de mulţi ani. Îşi face nevoile în bidoane şi aruncă pe geam. Nu acceptă ajutor din partea vecinilor, pentru că, spune ea, i-ar putea fura din lucruri. 
 
Locatarii au făcut nenumărate plângeri la autorităţi însă nicăieri nu au găsit rezolvare. Toţi spun că, fiind proprietate privată, numai prin instanţă se poate pătrunde în locuinţă cu forţa. Demersul ar fi însă unul de durată. Oamenii nu mai suportă să ştie că pe aceeaşi scară se află o sursă de boli, gândaci şi şobolani.
 
Femeia în vârstă de 86 de ani are probleme de vedere şi de auz. Tanti Artemisa este văduvă de mulţi ani iar rudele ei sunt plecate din judeţ.  
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: