VIDEO Povestea bărbatului care a căzut în Lacul Meledic. „A mai ieşit o dată, a strigat că se îneacă, apoi s-a dus la fund“

VIDEO Povestea bărbatului care a căzut în Lacul Meledic. „A mai ieşit o dată, a strigat că se îneacă, apoi s-a dus la fund“

Fratele lui Lucian asistă la misiunea scafandrilor

O tragedie produsă în weekend pare să-i confirme renumele lacului Meledic din judeţul Buzău, căruia localnicii îi mai zic şi „Lacul fără fund“. Trupul unui vrâncean căzut din barcă a dispărut în adânc şi de două zile pompierii şi scafandrii fac eforturi uriaşe pentru găsirea acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
UPDATE 13.50 Trupul vrânceanului dat dispărut duminică în lacul Meledic a fost recuperat de salvatori. După două zile de căutări, echipa de scafandri a descoperit trupul fără viaţă al bărbatului.

............................................................................................
Pompierii şi scafandrii îl caută de două zile pe Lucian Maftei, un bărbat de 45 de ani din Dumitreşti, judeţul Vrancea, care duminică dimineaţă a pierit în apele lacului Meledic. 
 
Venise cu logodnica, fiica acesteia şi familia unui vecin să petreacă duminica la un grătar. El şi prietenul său, Marin, au plecat cu barca pe lac. Chiar înainte să ajungă înapoi la mal, cei doi s-au dezechilibrat şi s-au răsturnat cu barca. 
 
Doar vecinul lui a reuşit să iasă la mal. La teribila scenă au asistat fiica logodnicei lui Lucian şi câţiva turişti. Bărbatul ar fi apucat să scoată capul din apă şi să strige după ajutor.
 
”Soţia a văzut numai vârful bărcii cum se scufundă. O fată a văzut cum a mai ieşit o dată, a strigat că se îneacă, apoi s-a dus la fund. Luci ştia să înoate, însă cred că din cauza apei reci a făcut un şoc hipotermic”, ne-a declarat Auraş Maftei, fratele lui Lucian.
 
Trei echipaje de căutare au intervenit cu două bărci încă de duminică. Misiunea a fost întreruptă pe parcursul nopţii, apoi reluată în zori. Luni a fost repetată misiunea, cu aportul scafandrilor din Ilfov, însă tot fără rezultat.
 
De marţi dimineaţă, mai mulţi scafandri coboară pe rând până pe fundul lacului şi pipăie, pentru că vizibilitatea este zero. Din cauza apei extrem de reci, militarii nu pot sta foarte mult în apă.
 
Rudele aşteaptă cu sufletul la gură încheierea misiunii. La faţa locului se află doi dintre fraţii vrânceanului şi femeia care a rămas văduvă chiar la începutul noii căsnicii. 
 
Lucian Maftei lucra în construcţii, avea un băiat cu prima soţie, iar de trei ani începuse o nouă relaţie. Logodnica lui abia îşi găseşte puterea să-i ghideze pe scafandri în misiunea de căutare. 
 
Oamenii locului îşi aduc aminte că lacul Meledic a mai făcut victime şi încep să dea crezare legendelor despre dispariţia unora dintre înecaţi. 
 
”De-a lungul vremii, au murit mulţi oameni, inclusiv copii, pentru că foarte adâncă şi rece. Ei vin înfierbântaţi, se aruncă pentru că zic că e o simplă baltă, însă mor înecaţi. Lacul e înconjurat de cruci. Bătrânii spun că mulţi înecaţi nici nu au mai fost găsiţi”, ne spune un localnic din Mânzăleşti.
 
Întins pe mai puţin de un hectar, deşi se află într-o adâncitură creată pe un masiv de sare, lacul de la Meledic are apa dulce. Adâncimea lui depăşeşte şapte metri. În timpul verii, aici se face plajă şi se pescuieşte. Nu este indicat scăldatul, deoarece apa devine extrem de rece la doar un metru distanţă de mal.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările