VIDEO Autorităţile Buzăului au donat celui mai mare spital din Soroca aparatură medicală pentru îngrijirea bebeluşilor

VIDEO Autorităţile Buzăului au donat celui mai mare spital din Soroca aparatură medicală pentru îngrijirea bebeluşilor

Donaţia a fost făcută zilele trecute de către preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care s-a întâlnit cu omologul său moldovean şi cu cadre medicale ale spitalului. Conducerea judeţului Buzău anunţă că va sprijini în continuare cea mai mare unitate medicală din Soroca.

 
Trei incubatoare şi trei injectomate, necesare asigurării unui mediu potrivit şi tratamentului nou-născuţilor, au fost donate, vineri, de administraţia judeţeană buzoiană medicilor din Spitalul Raional Soroca, Republica Moldova. Aparatura medicală donată nu este chiar nouă. 
 
Ea provine de la vechea maternitate, astăzi în proces de demolare, însă a fost achiziţionată de curând şi se prezintă în stare foarte bună de funcţionare.
 
Pe lângă această donaţie de aparatură medicală, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a promis că, pe viitor, va sprijini şi financiar Spitalul Raional din Soroca. În bugetul judetului din 2018, va fi cuprinsă şi o sumă care va fi acordată unităţii medicale din oraşul Soroca, pentru lucrari de modernizare.
 
Judeţul Buzău şi Raionul Soroca din Republica Modova sunt înfrăţite, între cele două unităţi administrativ-teritoriale existând de mai mult timp relaţii de prietenie, schimburi de experienţă, întâlniri culturale şi vizite de documentare. 

Sursa video: Ziarul Nostru Soroca

citeste totul despre: