VIDEO Autorităţile din Buzău au anunţat că inaugurează luna viitoare stadionul de atletism

VIDEO Autorităţile din Buzău au anunţat că inaugurează luna viitoare stadionul de atletism

Foto Iulian Bunilă

Lucrările la stadionul de atletism din municipiul Buzău au intrat în linie dreaptă, anunţă autorităţile. Joi, la stadion, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Buzău, din partea constructorului, oficiali ai tuturor cluburilor sportive din municipiu, dar şi atleţi şi antrenori de atletism.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Stadionul care va avea 8 culoare de alergare va fi acredidat în categoria 4-a Federaţiei Internaţionale de Atletism. 
 
Pentru a se încadra la acest standard, Primăria a încheiat un contract cu un consultant german, reprezentant al forului atletic internaţional, care a supervizat fiecare etapă în derularea acestui proiect. 
 
Oficialul a anunţat că, în momentul de faţă, stadionul poate fi utilizat doar pentru competiţii naţionale de atletism dar, pe viitor, va putea găzdui şi turnee internaţionale. 

”Ca să poată găzdui competiţii internaţionale, stadionul trebuie să dispună de o tribună mai mare dar şi de vestiare mai spaţioase”, a declarat Joachim Hoube, reprezentant al Federaţiei Internaţionale de Atletism.
 
Accesul în arenă va fi gratuit. Accesul s-ar putea face în baza unei legimaţii, iar cei care vor alerga pe stadion vor fie obligaţi să poarte un echipament corespunzător.
 
Arena dispune de o tribună cu 350 de locuri şi este dotată cu o instalaţie de nocturnă. Investiţia Primăriei Buzău la stadion se ridică la aproape 8 milioane de lei, bani din bugetul local al oraşului.  

Sprintera Marina Baboi, atletul buzoian numărul 1 în ultimii ani, spune că este visul oricărui atlet să aibă în oraşul natal o asemenea arenă.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările