VIDEO Arta urbană şi protecţia mediului, în noul concept de amenajare a locurilor de joacă din Buzău

VIDEO Arta urbană şi protecţia mediului, în noul concept de amenajare a locurilor de joacă din Buzău

Copiii sunt entuziasmaţi în astfel de spaţii

Locurile de joacă din Buzău au intrat într-un amplu proces de modernizare, prin proiectul „Fantezia copiilor”, care presupune implicarea elevilor şi a profesorilor de la  Liceul de Artă prin executarea unor picturi pe faţadele blocurilor aflate în apropierea acestor spaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Cel mai nou astfel de spaţiu, denumit sugestiv „Parcul Disney”, se află pe strada Democraţiei şi a fost inaugurat luni, cu participarea reprezentanţilor Primăriei.
 
Elevii si profesorii de la Liceul de Artă din Buzău au reuşit să dea obiectivului de divertisment pentru cei mici o notă originală de culoare prin picturi realizate cu personaje din poveşti transpuse chiar pe faţada unui bloc.
 
Proiectul ”Fantezia Copiilor” are ca obiectiv protejarea mediului înconjurător prin valorificarea bunurilor exterioare şi transformarea lor într-un spaţiu de relaxare pentru copii.
 
Prezent la ceremonia de inaugurare a locului de joacă, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că are în vedere ca acest proiect să fie multiplicat şi în alte cartiere din municipiu.
 
”Avem deja un program pentru reabilitarea şi înfiinţarea a încă 39 de locuri de joacă în municipiul Buzău pentru care deja am alocat o parte din bugetul necesar. Ne-am propus ca până la sfârşitul acestui an să punem în practică această iniţiativă. Ne dorim să avem un model cum este cel de aici pentru a le aduce pe toate la acest standard”, a declarat Constantin Toma.
 
Locul de joacă de pe strada Democraţiei, intitulat “Parcul Disney”,  face parte integrantă din programul de facilităţi asumate şi realizate de operatorul de salubritate în derularea contractului de concesiune a serviciului public de salubrizare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: