VIDEO Aprozare deschise în Buzău, după modelul celor anunţate de ministrul Petre Daea. Sunt însă o afacere privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr buzoian şi părinţii lui i-au luat-o înainte ministrului Petre Daea în demersul de a înfiinţa reţele de magazine asemenea aprozarelor de altădată. Familia Şolea a inaugurat, în Buzău, cel de-al patrulea aprozar care funcţionează în regim de autoservire. Clienţii găsesc aici aceleaşi legume ca-n piaţă, la preţuri asemănătoare, pentru care pot plăti şi cu tichete de masă sau carduri bancare.

La scurt timp după ce a preluat de la părinţii săi frâiele depozitului en-gros de legume şi fructe, Marius Şolea a decis să ducă marfa proaspătă mai aproape de clienţi, în principalele cartiere. 

În câteva luni, a deschis patru magazine care şi-au făcut repede clienţi fideli. 

În magazinele familiei Şolea, zilele acestea vinetele se găsesc la 3 lei kilogramul, cartofii de Covasna la 2 lei kilogramul, iar ardeiul gras costă 4 lei. Un kilogram de roşii aduse de la Matca este 2,5 lei, iar castraveţii, 3 lei. 

Aprovizionarea magazinelor tip aprozar se face de două ori pe zi, dimineaţa şi după-amiaza, iar programul este de la 7.30, până la ora 20.00. Marfa este adusă direct de la producătorii din jurul Buzăului.

”Cu cât cumperi mai multă marfă, cu atât e mai ieftin. Oferim produse proaspete şi posibilitatea să plătească cu card, bonuri de masă. Oamenii reacţionează foarte bine, de aceea m-am şi extins”, a declarat Marius Şolea. 

Tânărul afacerist şi părinţii lui i-au luat-o înainte ministrului Petre Daea, care a anunţat că va înfiinţa în toată ţara reţele de magazine asemenea aprozarelor de altădată.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea îşi propune să crească consumul de produse fabricate în România şi să creeze o reţea naţională de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine pe o piaţă estimată la 20 de miliarde de euro anual. 

Ministerul spune că rolul entităţii este de a valorifica produsele agroalimentare, precum şi de a crea unele strategii de dezvoltare şi susţinere a domeniului agroalimentar. În prezent, se organizează activitatea propriu-zisă a instituţiei, atât din punct de vedere economic, tehnic, cât şi de personal.

Guvernul îşi propune realizarea unor investiţii de 100 de milioane de euro prin intermediul Unirea.

Petre Daea spune că Unirea va prelua produse de la fermieri şi că în lupta cu intermediarii sunt necesare instrumente valide, aşa cum este respectiva Casă de Comerţ. Ministrul a apreciat că înfiinţarea casei de comerţ nu va atrage reacţii din partea Comisiei Europene.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite