VIDEO Acuzaţii de malpraxis: „Dacă mă opera la timp, ieşeam cu copilul în braţe din Maternitate“

VIDEO Acuzaţii de malpraxis: „Dacă mă opera la timp, ieşeam cu copilul în braţe din Maternitate“

Acuzaţii grave aduse de un buzoian la adresa unui ginecolog din Maternitatea Buzău. Medicul Anca Şerbănoiu este acuzată de un bărbat că nu ar fi luat în serios sesizările cu privire la starea fătului din pântecele soţiei, însărcinată în 8 luni. Ignoranţa doctoriţei, spune părintele, s-a soldat cu decesul copilului. Conducerea unităţii spitaliceşti a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Claudia Şerban are 34 de ani, iar vestea sarcinii a fost şi pentru ea, dar şi pentru soţul său, una extrem de fericită. Evoluţia bebeluşului a fost urmărită de medicul Anca Şerbănoiu, la cabinetul privat al acesteia. 
 
Totul a decurs perfect până pe data de 14 februarie, când mămica a simţit că bebeluşul său nu mai are aceeaşi activitate ca şi până atunci. Panicaţi, cei doi părinţi au mers la medic, unde au primit asigurări că totul este în regulă.
 
”Am fost seara la cabinetul doamnei doctor, care ne-a spus că bebeluşul are cordonul ombilical în jurul gâtului, dar că nu ar fi nicio problemă şi să fim liniştiţi. Am plecat acasă, însă după ce am văzut că nu mai avea deloc activitate, dimineaţa am ajuns la Maternitate, unde doamna doctor era de gardă. Aici, aceeaşi poveste, că bebeluşul nu are nimic”, spune Cristian Ioniţă.
 
Tatăl spune că la insistenţele sale, medicul Anca Şerbănoiu ar fi decis să o oprească pe femeie pentru monitorizare. Totul s-a spulberat însă în doar câteva ore, când s-a constatat că inima bebeluşului a încetat să mai bată.
 
 
Supărarea tatălui este cu atât mai mare cu cât, spune Cristian Ioniţă, nici măcar în ultima clipă medicul Anca Şerbănoiu nu a decis să ia măsuri urgente. Ar fi lăsat-o pe femeie să agonizeze peste noapte. Disperat, tatăl şi-a filmat soţia pe patul de spital şi a făcut imaginile publice.
 
 
”A internat-o pe la 9 dimineaţa, iar următoarea monitorizare a fost la 15 după-amiaza, când deja era prea târziu. Operaţia a fost după 19 ore de aşteptare. Vă daţi seama prin ce am trecut, mai ales soţia, ea ştiindu-se cu copilul mort în burtă. Abia după câteva telefoane a putut să fie operată şi să i se scoată copilul mort”, spune tatăl.
 
La rândul său, medicul Anca Şerbănoiu spune că nu-şi poate reproşa nimic din punct de vedere profesional, întrucât a avut de gestionat o anomalie foarte rară cu o evoluţie extrem de rapidă. ”În acest caz a fost vorba despre un accident supraacut în cursul monitorizării fetale intraspitaliceşti. Eu am internat pacienta, o supravegheam, iar dacă pe parcurs scoteam acest copil cu bătăi fie ele şi alterate vorbeam acum de o naştere înainte de termen. Dar acest copil a avut bătăi bune până în ultimul moment. Se nasc mulţi cu cordon după gât însă acest caz a fost unul extrem de complicat”, a declarat medicul Anca Şerbănoiu. 
 
Conducerea Spitalului Judeţean Buzău a demarat o anchetă internă pentru a stabili cum s-a ajuns în această situaţie. ”Este vorba despre un caz mai deosebit. Acest copil avea cordonul ombilical foarte lung şi foarte subţire şi s-a născut cu această circulară de cordon. Mai precis, acest cordon ombilical era înfăşurat de două ori şi jumătate în jurul gâtului, de două ori şi jumătate, în jurul abdomenului şi în jurul trunchiului în eşarfă. Doctorul ginecolog Neacşu a spus că a fost singurul astfel de caz pe care l-a văzut de când este medic. Este un caz mai rar. Noi am demarat o anchetă internă”, a precizat dr. Dragoş Porumb, directorul medical al Spitalului Judeţean Buzău.
 
După ce a pierdut sarcina în luna a opta, Claudia Şerban are nevoie de consiliere psihologică. Ea a fost externată marţi din Maternitate, vizibil traumatizată. ”Este greu de descris în cuvinte prin ce trecem dar sper să ne revenim. Putea să facă mai mult doamna doctor. A fost o neglijenţă totală. Mi-a spus că fătul nu mai mişcă de atâta timp. Trebuia să mă opereze iar în acest moment ieşeam cu copilul în braţe din Maternitate”, a declarat Claudia Şerban.
 
Tatăl a facut plângere penală pe numele doctoriţei şi urmează să îi facă plângere şi la Colegiul Medicilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările