VIDEO Au fost lansate filmele care vor promova Buzăul în Uniunea Europeană, ca Destinaţie Turistică de Excelenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţinutul Buzăului va fi promovat la nivelul Uniunii Europene prin intermediul unui set de filme, realizat în urma câştigării unui conscurs de proiecte EDEN (European Destinations of Excellence), la categoria Turism Rural. Montajul video, care conţine imagini foarte familiare buzoienilor, va fi postat pe site-ul edenineurope.eu, una dintre sursele de informare a mii de operatori de turism de pe bătrânul continent.

În 2011, Consiliul Judeţean Buzău, în parteneriat cu ANTREC Buzău, a lansat documentaţia de participare în cadrul concursului de proiecte EDEN (European Destinations of Excellence). 

Ţinutul Buzăului a câştigat maxim de puncte, ieşind câştigător la categoria Turism Rural şi beneficiind astfel de avantajele apartenenţei la comunitatea de elită a destinaţiilor EDEN, în acelaşi timp cu obţinerea recunoaşterii internaţionale. 

Citeşte şi: FOTO VIDEO De asta iubim România: Munţii Buzăului - călătorie în ţara vulcanilor, a chihlimbarului şi a legendelor despre uriaşi

Teritoriul ales pentru a fi promovat ca destinaţie EDEN a fost zonat împreună cu specialiştii Universităţii Bucureşti, Facultatea de Geologie şi Centrul Geomedia, si reprezintă arealul în care se regăsesc obiectivele turistice definitorii pentru judeţul Buzău, patrimoniul material şi imaterial, precum şi localităţile în care predomină structuri specifice turismului rural, respectiv pensiuni.

Promovarea Ţinutului Buzăului se va face prin intermediul site-ul edenineurope.eu, una dintre sursele de informare a mii de operatori de turism din Europa, mai multe variante de montaj, cu prezentări în limba engleză şi română, fiind postate deja pe serverul vimeo.com. 

Versiunea în limba engleză  

Versiunea în limba română

Acest proiect promovează modele de dezvoltare a turismului durabil în Uniunea Europeană. Proiectul se bazează pe concursuri naţionale care au loc în fiecare an şi în cadrul cărora este selectată câte o „destinaţie turistică de excelenţă” în fiecare ţară participantă. 

Prin selectarea destinaţiilor, EDEN pune accentul pe valorile, diversitatea şi trăsăturile comune ale destinaţiilor turistice europene. 

Acest proiect sporeşte vizibilitatea destinaţiilor europene emergente, creează o platformă pentru schimbul bunelor practici în Europa si promovează construirea unei reţele între destinaţiile premiate.

Acest concurs european de excelenţă în turism este elaborat pe baza unei teme anuale, aleasă de Comisia Europeană în colaborare cu organizaţiile naţionale din turism competente. Această temă funcţionează ca un leitmotiv: până acum turismul rural, patrimoniul imaterial şi zonele protejate au fost principalele teme EDEN.

Principala trăsătură a destinaţiilor selectate este implicarea acestora în promovarea unor modele sociale, culturale şi de mediu durabile. Laureaţii acestui premiu sunt destinaţii europene emergente, puţin cunoscute, din cele 27 de state membre şi din ţările candidate. 

Proiectul EDEN contribuie la diseminarea în Uniune a practicilor durabile aplicate în destinaţiile alese şi la transformarea acestora în destinaţii turistice de succes. Acest proces vizează descongestionarea destinaţiilor turistice foarte frecventate.

Citeşte şi: 

VIDEO FOTO O româncă, pe coperta celei mai importante reviste de modă din Marea Britanie 

FOTO VIDEO Judeţul Buzău, locul unde se îmbină două podgorii ale Munteniei şi Moldovei

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite