VIDEO Şoferul TIR-ului care a lovit două surori la Limpeziş a stat în arestul poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La locul accidentului se strânseseră zeci de localnici revoltaţi  FOTO: Iulian Bunilă
La locul accidentului se strânseseră zeci de localnici revoltaţi  FOTO: Iulian Bunilă

Conducătorul auto al autotrenului implicat vineri seară în accidentul rutier de la Limpeziş, judeţul Buzău, a fost reţinut de poliţiştii buzoieni pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Tânărul de 29 de ani, din Suceava, circula cu viteză prin localitate, spun martorii, acesta nemaiavând timp să frâneze la trecerea de pietoni, în momentul apariţiei fetiţelor.

În ziua de 5 aprilie, în jurul orei 17.45, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie pe DN2 E85, în localitatea Limpeziş.

Din cercetările efectuate la faţa locului de echipa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul Rutier, a rezultat că un autotractor cu semiremorcă ce era condus de un tânăr de 29 de ani, din comuna Frumosu, judeţul Suceava, a acroşat două minore în vârstă de 12, respectiv 15 ani, care traversau pe marcajul pietonal.

Accidentul s-a soldat cu decesul minorei în vârstă de 15 ani şi rănirea gravă a celeilalte fete.

Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul „Drager”, rezultatul fiind zero.

Tânărul a fost condus pentru cercetări la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, unde i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Totodată, poliţiştii au luat împotriva conducătorului auto măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei în vederea arestării preventive.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite