VIDEO Şantierul unui pod peste râul Buzău, devastat de viituri. Cum au fost date peste cap planurile constructorilor

VIDEO Şantierul unui pod peste râul Buzău, devastat de viituri. Cum au fost date peste cap planurile constructorilor

Finalizarea podului rutier de la Vadu Paşii va fi întârziată după ce şantierul aflat la ieşirea din municipiul Buzău a fost măturat de apele învolburate ale râului Buzău. Efectele viiturilor din ultimele zile sunt contabilizate de specialiştii care construiesc podul şi deja pot spune că amână termenul de finalizare cu aproximativ şase luni. Pagubele produse sunt foarte mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

O viitură puternică a provocat mari necazuri muncitorilor angrenaţi în construcţia noului pod de la Vadu Paşii care va lega Muntenia de Moldova.
 
Apele umflate al râului Buzău au deteriorat tablierele pregătite pentru instalare şi au distrus mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susţinere a podului. 
 
Constructorul anunţă acum o întârziere la finalizarea proiectului. Viitura teribilă formată în zona de munte a judeţului Buzău a lovit cu o forţă nemaivăzută, lăsând în urmă pagube de aproape 10 miloane de lei.
 
„Sunt tabliere deformate, sunt matriţe stricate, fier beton pierdut pe cursul Buzăului şi practic vorbim de un adevărat dezastru lăsat în urmă de această viitură. Apele umflate au distrus toată munca noastră din octombrie 2018 şi până acum”, ne-a declarat Victor Vasilescu, Director General al societăţii Integral S.A.
 
 
Primele lucrări complexe de amplasare ale segmentelor de tablier erau programate pentru finele lunii mai apoi fuseseră reporgramate pentru luna iulie insă ele vor începe potrivit contructorului abia anul viitor după ce două dintre tabliere au suferit avarii grave, fiind deformate de forţa apelor umflate.
 
Noul pod este reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26 milioane de lei. Lucrarea este executată de un consorţiu format din mai multe firme, printre care si Integral Buzău, societate de construcţii care a ridicat şi noua maternitate din municipiu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: