VIDEO În numai două minute, un buzoian a furat dintr-un magazin ţigări în valoare de 6.000 de lei

VIDEO În numai două minute, un buzoian a furat dintr-un magazin ţigări în valoare de 6.000 de lei

Infractorul a sustras 500 de pachete de ţigări

Doar două minute i-au trebuit unui hoţ din Buzău să golească de ţigări rafturile unui magazin alimentar iar întreaga operaţiune a fost înregistrată de camerele de supraveghere. Infractorul, un recidivist de 34 de ani, eliberat condiţionat în 2013, a fost arestat zilele trecute. Poliţiştii au aflat că numai în perioada sărbătorilor pascale tânărul a spart trei magazine, din care a sustras ţigări şi bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum infractorul pătrunde, în toiul nopţii, în minimarket, lasă pe tejghea ustensila cu care a forţat uşa, apoi merge direct la rafturile cu ţigări. Deşi are gluga trasă pe cap, camerele îi surprind chipul în câteva cadre.
 
După ce îndeasă ţigările în mai multe sacoşe, infractorul se grăbeşte spre uşă şi uită să îşi mai recupereze obiectul din metal de pe tejghea. A doua zi, proprietarul magazinului avea să constate lipsa a 500 pachete de ţigări, în valoare de peste 6.000 de lei.
 
Hoţul a fost prins de poliţişti, la o săptămână după furtul surprins de camere. S-a constatat că acesta nu era la prima spargere. ”În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, s-a reuşit prinderea unui buzoian în vârstă de 34 de ani, principalul bănuit în cazul a trei infracţiuni de furt din societăţi comerciale, coimise pe raza municipiului, cu un prejudiciu estimat la peste 12.000 de lei. Din unităţile comerciale s-au sustras sume de bani şi ţigări. A fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea păreventivă a acestuia pentru 30 de zile”, a declarat comisar şef Florina Crucianu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.
 
Autorul furtului este un recidivist, care nu a rezistat decât opt luni în libertate. Acesta a fost închis pentru tâlhărie, la penitenciarul Focşani, până anul trecut, când a fost eliberat condiţionat.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: