VIDEO De 1 Mai, zeci de poliţişti, jandarmi şi militari au format filtre la ieşirea din oraşul Buzău către munte

VIDEO De 1 Mai, zeci de poliţişti, jandarmi şi militari au format filtre la ieşirea din oraşul Buzău către munte

Foto Iulian Bunilă

Sute de poliţişti, militari şi jandarmi buzoieni au ieşit pe străzi, de vineri dimineaţă, ca să descurajeze deplasările populaţiei pe perioada vacanţei de 1 Mai. Pentru a evita formarea aglomeraţiei care ar putea favoriza răspândirea noului virus, oamenii legii verifică persoanele aflate pe stradă şi opresc şoferii aflaţi în trafic pentru a le cere să îşi justifice deplasarea.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Încă de la primele ore, zeci de poliţişti şi jandarmi au format filtre la ieşirea din oraşul Buzău către zona de munte a judeţului, unde la 1 Mai se formau de obicei coloane de maşini. Cei opriţi au fost nevoiţi să justifice ieşirea din casă, pentru a nu fi sancţionaţi.
 
Echipaje de Poliţie patrulează în zonele în care buzoienii obişnuiesc să iasă la iarbă verde şi verifică unităţile turistice unde oamenii ar putea veni să sărbătorească minivacanţa de 1 Mai.
 
„În acest week-end prelungit vor fi în stradă un număr de peste 770 de poliţişti, în medie peste 220 de poliţişti pe zi bineînţeles alături de Poliţia locală, forţe ale Jandarmeriei şi ale Ministerului Apărării Naţionale. Vom avea în vedere  în special zonele de agrement, zonele populate, zona centrală din municipiu Buzău dar şi zone din judeţ unde lumea mergea de obicei în această perioadă”, spune Laurenţiu Pantazi, şeful IPJ. 
 
Poliţiştii, jandarmii şi militarii care vor fi în stradă nu vor tolera abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Forţele care vor acţiona în zona Gării, în trenuri şi staţii de cale ferată pentru a verifica motivele deplasării celor care călătoresc în această perioadă.
 
”Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricţionat în toate zonele cunoscute ca atractive pentru ieşirea la iarbă verde”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.
 
Echipajele poliţiei rutiere, de ordine publică, efective ale jandarmeriei buzoiene şi ale Poliţiei Locale, cu sprijinul armatei, vor supraveghea toate locaţiile cunoscute ca zone de agrement preferate pentru ieşirile la iarbă verde.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările