Veste bună pentru Marian Simi Ilie, supravieţuitor al exploziei de la Mihăileşti: va obţine proteza care îl va ajuta să meargă

Veste bună pentru Marian Simi Ilie, supravieţuitor al exploziei de la Mihăileşti: va obţine proteza care îl va ajuta să meargă

Marian Simi Ilie, angajatul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, care a rămas fără un picior după explozia de la Mihăileşti va primi o proteză nouă. Pompierul erou a fost ajutat de o fundaţie din Bucureşti însă a primit un ajutor în valoare de 9.000 de lei şi de Consiliul Judeţean Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă


“Vă mulţumesc din suflet că aţi fost alături de mine şi după 11 ani visul s-a îndeplinit”, a declarat Marian-Simi Ilie după ce a aflat rezultatul amplei campanii umanitare.

Luna viitoare, Simi Ilie va merge la Oradea pentru montarea noii proteze, care va fi total diferită de cea pe care a purtat-o până acum. Noul dispozitiv medical îi va permite să flexeze genunchiul şi glezna astfel încât va putea să desfăşoare noi activităţi care până acum îi erau imposibile, cum ar fi urcatul scărilor. 

Marian Simi Ilie va trebuie să stea în spitalul din Oradea trei săptămâni, timp în care va face şedinţe de kinetoterapie şi se vor lua mulaje pentru noua proteză.

Marian Simi Ilie avea 21 de ani când şi-a pierdut un picior în explozia de la Mihăileşti, în urma căreia 18 oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi. După ce a stat câteva zile în comă, Simi Ilie s-a trezit şi a realizat că nu mai are un picior. A primit la acea vreme o proteză, dar care acum nu se mai afla în starea tehnică necesară. 

Soldatul a continuat să meargă la serviciu, în cadrul ISU Buzău, unde este acum salariat civil la unitatea din Mărunţişu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: