Veste bună pentru buzoieni! Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat şi anul acesta

Veste bună pentru buzoieni! Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat şi anul acesta

La nivelul municipiului Buzău au mai rămas 22.000 de apartamente branşate la sistemul centralizat

Locuitorii municipiului Buzău, racordaţi la sistemul centralizat de încălzire, vor plăti pentru gigacalorie la fel ca în iarna trecută sau acum doi ani. Autorităţile locale au îngheţat preţul gigacaloriei vândut populaţiei la 185 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Practic, municipalitatea va proceda precum în anii anteriori, când a susţinut financiar diferenţa dintre preţul real al gigacaloriei, ce sare de 400 de lei, şi preţul perceput populaţiei, de 185 de lei. Potrivit viceprimarului Fănică Bârlă, în sezonul rece 2013 - 2014, preţul gigacaloriei nu va creşte, deşi furnizorii de gaze au anunţat majorări. 

La nivelul municipiului Buzău au mai rămas 22.000 de apartamente branşate la sistemul centralizat, după ce în ultimii doi ani s-au separat de CET peste 8.000 de familii.

Vor beneficia de subvenţii pentru încălzirea cu energie termică furnizată sistem centralizat, gaze naturale sau lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri persoanele singure sau familiile care nu-şi pot asigura menţinerea locuinţei în condiţii adecvate de temperatură şi ale căror venituri medii lunare pe membru de familie sunt situate între 786 de lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.

Pentru a beneficia de aceste ajutoare, consumatorii trebuie să prezinte documente justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate şi situaţia juridică a locuinţei, pentru a se evita acordarea de drepturi necuvenite şi înregistrarea de debite ce nu pot fi recuperate.

În tot judeţul, peste 50.000 de beneficiari au primit subvenţii anul trecut şi se estimează ca acelaşi număr să fie şi anul acesta în evidenţele Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale. Dintre aceştia, un număr de 200 de persoane au obţinut ilegal subvenţii pentru încălzire în iarna trecută iar acum sunt nevoite să le returneze. 

Aceştia fie au avut venituri mai mari decât plafoanele pentru care se acordau ajutoarele, fie deţineau proprietăţi sau alte bunuri. Potrivit legislaţiei, sunt excluse de la acordarea subvenţiilor pentru încălzire persoanele sau familiile care au în proprietate şi alte bunuri imobile, mobile, terenuri, animale sau păsări, conform listei publicate anul trecut. Buzoienii care au încasat ilegal ajutoare pentru căldură în iarna anului trecut vor trebui să le restituie integral.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: